Twins start tegen landskampioen

Promovendus Twins start zijn eerste seizoen in de hoofdklasse sinds 2004 met een thuiswedstrijd tegen titelverdediger Curaçao Neptunus. In het wedstrijdschema dat de honk- en softbalbond KNBSB bekend heeft gemaakt, start de hoofdklasse in 2016 op donderdag 14 april.

Alle acht de hoofdklasseteams starten donderdagavond 14 april gelijktijdig aan het nieuwe seizoen. Twins begint op Sportpark De Slotbosse Toren met een serie van drie wedstrijden tegen de Rotterdamse kampioen Curaçao Neptunus.

Bekijk het volledige programma

Verliezend finalist Corendon Kinheim ontvangt op de openingsdag HCAW. L&D Amsterdam begint in de eerste speelronde op eigen veld tegen Vaessen Pioniers, terwijl UVV en DSS op 14 april hun drieluik starten in Utrecht.

Onderbroken

De opzet van de hoofdklasse is gelijk aan vorig jaar. Tot en met zondag 7 augustus speelt elk team in de reguliere competitie 42 wedstrijden, verdeeld over twee periodes. Van maandag 11 tot donderdag 28 juli wordt de competitie tijdelijk stilgelegd voor deelname van het Nederlands team aan de Haarlem Honkbal Week.

Op donderdag 11 augustus gaan voor de nummers één tot en met vier de Play-Offs en voor de nummers vijf tot en met acht de Runner-up competitie van start. Na afloop van deze speelrondes wordt de hoofdklasse opnieuw onderbroken. Vanaf maandag 29 augustus worden geen wedstrijden gespeeld, zodat het Nederlands team zich kan voorbereiden op het Europees kampioenschap, dat in 2016 in Hoofddorp wordt gespeeld.
Na afloop van het EK wordt de hoofdklasse op zaterdag 24 september hervat met de eerste wedstrijd uit de best-of-seven van de Holland Series. De best-of-five om promotie/degradatie begint een week later.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page