Esselman roept Rimini tot de orde

De Nederlandse voorzitter van de Europese honkbalbond CEB Jan Esselman heeft deze week middels een schrijven aan de Italiaanse bond FIBS haar landskampioen Rimini tot de orde geroepen. Clubvoorzitter Rino Zangheri had zondag bij het jaarlijks honkbalgala uitgeroepen, dat Rimini en Godo samen de European Champions Cup zouden organiseren.

Een dag na het gala publiceerde de Italiaanse bond dat nieuws uitbundig op de officiële website van de FIBS: A Rimini e Godo la ‘Coppa Campioni’ di baseball 2016. Dat voorbarige nieuws werd daarna door onafhankelijke honkbalmedia in Italië overgenomen, zodat heel honkballend Italië op het verkeerde been stond.

Dinsdag reageerde Jan Esselman met een e-mailbericht aan de FIBS, de instantie die verantwoordelijk is voor de communicatie tussen de CEB en de Italiaanse club. Woensdag moest namens bondsvoorzitter Riccardo Fraccari zijn woordvoerder de voorbarige informatie aan zijn leden, pers en fans rectificeren: Coppa Campioni di baseball: non è ancora definitiva l’assegnazione a Rimini, ofwel de toewijzing van de EC aan Rimini is nog niet definitief.

Uiterlijke datum

Esselman preciseert en wordt op de Italiaanse website geciteerd dat Rimini belast is met het regelen van een tweede toernooiveld met als uiterlijke datum 10 december. Esselman: “We hebben altijd geweten dat dat tweede veld (het deelnemende) San Marino zou zijn. Het akkoord tussen clubvoorzitter Zangheri en Godo is een noviteit, die de CEB nog moet onderzoeken”. Esselman voegt fijntjes eraan toe dat ook het Duitse Regensburg solliciteert naar het gastheerschap.

Vandaag moeten de twee naburige clubs Rimini en San Marino (vijftien kilometer van elkaar verwijderd) dus een overeenkomst bereiken over de samenwerking bij het gastheerschap van het hoogste clubtoernooi van Europa.

Achterstallig werk

Tot nu toe was die samenwerking dus een brug te ver tussen de badplaats en de bergstaat. De Italiaanse bond heeft vandaag de Nederlandse honkbalsite laten weten, dat “Op het moment dat Zangheri een overeenkomst had met Godo, hij er vanuit ging dat dit akkoord was voor de CEB.” Dat bleek echter niet het geval, waardoor er nu weer kansen ontstaan voor de Duitse kandidatuur.

De voorzitter van Rimini kondigde zondag bovendien aan, dat de staat van de plaatselijke Pirates accommodatie het nodige achterstallig werk behoeft en dat hij daartoe vertrouwt op de slagvaardigheid van de gemeente Rimini. Zowel de lichtmasten als het speelveld moeten “una profonda opera di rinnovamento” ondergaan: een diepgaand vernieuwingswerk. Rimini zal moeten hopen dat bij de toewijzing van de Europan Champions Cup deze werkzaamheden op tijd gereed zijn.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page