Nieuwe club voor Juan Carlos Sulbaran

Juan Carlos Sulbaran keert komend seizoen niet meer terug bij Kansas City Royals, de club waarvoor hij afgelopen seizoen speelde in dienst van het Triple A-team Omaha Storm Chasers. Sulbaran heeft een nieuw contract aangeboden gekregen van St. Louis Cardinals.

De rechtshandige pitcher Sulbaran is daarmee de tweede free agent van het Nederlands Koninkrijksteam geworden, die een nieuw contract heeft gekregen. Vorige maand ging Shawn Zarraga hem voor. De Arubaanse catcher verlengde medio november zijn contract bij Los Angeles Dodgers en keert zeer waarschijnlijk weer terug bij het Triple A-team Oklahoma City Dodgers .

Evenals Zarraga werden na afloop van het seizoen ook de internationals Sharlon Schoop (Baltimore Orioles), Roger Bernadina (Colorado Rockies), Hainley Statia (Milwaukee Brewers) en Juan Carlos Sulbaran (Kansas City Royals) free-agent.

Debuut

Inmiddels heeft Sulbaran een nieuwe werkgever gevonden. De 26-jarige pitcher van Curaçao, die vorige maand voor het Nederlands Koninkrijk uitkwam tijdens de Premier 12, heeft een contract aangeboden gekregen van St. Louis Cardinals. Voor Sulbaran is het zijn derde club sinds hij in 2008 werd gedraft door Cincinnati Reds. Eind juli 2012 werd hij door deze club geruild aan Kansas City Royals.

Sulbaran maakte afgelopen augustus voor Omaha Storm Chasers zijn debuut op Triple A-niveau. In de Pacific League gooide de honkballer van Curaçao acht wedstrijden met drie gewonnen, drie verloren wedstrijden en een verdiende puntengemiddelde van 6.17. Daarnaast speelde Sulbaran nog eens twintig wedstrijden voor Northwest Arkansas Naturals in de Double A Texas League.

Contract

Bij St. Louis Cardinals tekent Sulbaran een Minor League-contract. Tijdens Spring Training wordt duidelijk of hij voor het Double A-team Springfield Cardinals terugkeert in de Texas League, of dat hij ook door zijn nieuwe club bij Memphis Redbirds wordt gestald in de Triple A Pacific League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page