Wim Martinus nieuwe hoofdcoach Euro Stars

Wim Martinus maakt de overstap van Corendon Kinheim naar Euro Stars. De assistent-coach van het Nederlands team is aangetrokken als de nieuwe hoofdcoach van deze club uit de overgangsklasse. Hij wordt daar de opvolger van Wendell Hato.

De afgelopen drie seizoenen stond Wim Martinus aan het roer bij Corendon Kinheim, waarmee hij dit jaar de Holland Series bereikte. Daarin bleek titelverdediger Curaçao Neptunus veel te sterk. Na afloop van het seizoen werd duidelijk dat Martinus niet voor een vierde jaar terugkeert bij de Haarlemse ploeg. Als zijn vervanger is Michael Crouwel aangetrokken.

Martinus, die in goed overleg was vertrokken bij Corendon Kinheim, ging op zoek naar een nieuwe club. Die heeft hij gevonden in Euro Stars. Deze club uit Capplle aan den IJssel werd afgelopen seizoen zesde in de overgangsklasse. Euro Stars speelde zowel in 2008 als 2011 om promotie naar de hoofdklasse. Maar beide keren werd de serie van het inmiddels ter ziele gegane ADO verloren.

Overstap

Recent versterkte de club uit Capelle aan den IJssel zich met voormalig hoofdklasse-spelers Jules Peters, Tim Roodenburg en Evan Simons. Zij maakten de overstap van het gedegradeerde Mampaey The Hawks. Zaterdag 9 april is deze club de eerste tegenstander voor Euro Stars bij de start van het nieuwe seizoen.

Eerder was Martinus, behalve bij Corendon Kinheim, ook al hoofdcoach van hoofdklasser Sparta/Feyenoord (2005-2006) en ADO (2007). Ook was hij als assistent-coach verbonden aan Kinheim (2013) en het Rotterdamse Neptunus (2008-2012). De Arubaan is sinds 2006 eveneens actief is als coach bij het Nederlands team, waarmee hij dit jaar deelnam aan het World Port Tournament en de Premier 12.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page