Uitnodiging Carlton Daal voor Spring Training

Profhonkballer Carlton Daal heeft voor de derde keer in zijn carrière van Cincinnati Reds een uitnodiging ontvangen voor Spring Training met de hoofdmacht. Vorige maand nam de 22-jarige korte stop met het Nederlands Koninkrijksteam nog deel aan de Premier 12.

Zowel in 2013 als 2015 werd de talentvolle honkballer van Curaçao opgeroepen voor Spring Training van Major League Baseball. In beide jaren speelde hij als invaller mee in één officiële wedstrijd met beide keren één slagbeurt. Het leverde hem tot dusver één honkslag op in zijn allereerste slagbeurt in 2013. Daal had op dat moment overigens nog geen officiële profwedstrijd gespeeld.

Werd Daal vorig jaar pas in maart aan de hoofdmacht toegevoegd, nu heeft de korte stop al in december de uitnodiging van Cincinnati Reds ontvangen. Hij mag zich, als non-roster invitee, op 23 februari samen met de andere positiespelers melden in Goodyear (Arizona). Daal is één van de twaalf talenten, die vandaag door de Amerikaanse proforganisatie zijn opgeroepen.

All World Team Award

Daal gooide vorige maand hoge ogen tijdens de Premier 12. In dienst van het Nederlands Koninkrijksteam ontving hij na afloop van het toernooi een All World Team Award als beste korte stop van de Premier 12. Met acht honkslagen (.348) in zes wedstrijden werd Daal één van de beste slagmannen in de nationale ploeg van manager Hensley Meulens.

De 22-jarige profhonkballer begint volgend jaar aan zijn vierde seizoen in de Minor League. Afgelopen jaar speelde hij 112 wedstrijden met een slaggemiddelde van .270 voor het Class A Advanced-team Daytona Tortugas in de Florida State League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page