Sharnol Adriana keert terug naar Mexico

Sharnol Adriana keert als coach terug naar Mexico. Hij is door Yaquis de Obregón aangesteld als de nieuwe hitting-coach. De komst van de voormalig speler van het Nederlands team werd vandaag bekendgemaakt voorafgaand aan de laatste wedstrijd uit de serie tegen Tomateros de Culiacán.

Sharnol Adriana neemt bij Yaquis de Obregón in de technische staf van manager Eddie Díaz de plek in van de recent ontslagen Venezolaanse hitting-coach Javier Colina. De verwachting was dat Adriana zich al dit weekeinde in Obregón zou melden. Zijn komst liep echter vertraging op, waardoor hij zich pas op een later moment bij de selectie voegt.

Voor Yaquis de Obregón kwam in oktober en november nog buitenvelder Roger Bernadina in actie. Hij speelde in totaal 28 wedstrijden met achttien honkslagen (.188). Nadat Bernadina geblesseerd was geraakt, werd door de club besloten hem op het roster te vervangen.

Play-Offs

Yaquis de Obregón sloot de eerste competitieronde van de Liga Mexicana del Pacífico af op een derde plaats. In de tweede ronde staat de ploeg na zeventien overwinningen uit 35 wedstrijden momenteel op een vijfde plaats. In het algehele klassement staat Yaquis de Obregón nu vierde.

De komst van Adriana moet ervoor zorgen dat Yaquis de Obregón zich weet te plaatsen voor de Mexicaanse Play-Offs.

Mexican League

Onlangs bereikte Adriana ook al een overeenkomst met de Mexicaans profclub Rojos del Águila, die uitkomt in de Triple A Mexican League. Adriana gaat bij deze organisatie aan de slag als bench-coach onder leiding van de nieuwe aangestelde manager Mark Weidemaier.

Voor Rojos del Águila gaat de reguliere competitie in april van start. Ook vorig jaar stond Adriana in dienst van deze club. Hij begon als hitting-coach, maar nam in augustus de taken van manager over nadat de hoofdcoach Héctor Estrada aan de kant was gezet. Na afloop van het seizoen werd duidelijk dat Adriana als hoofdcoach niet zou terugkeren. Daarvoor is nu de keuze gevallen op Mark Weidemaier.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page