Nieuwe club voor Nieuwenhuis

Tussen alle spelerswisselingen in de Major League zat er gisteren ook één met een oranje tintje. De 28-jarige buitenvelder Kirk Nieuwenhuis werd overgenomen door Milwaukee Brewers. Hij is door zijn nieuwe club geplaatst op het 40-man roster. Vorige maand stond Nieuwenhuis nog met New York Mets in de World Series.

Kirk Nieuwenhuis werd op 7 augustus 1987 geboren in Sant Monica (Californië), maar heeft meer banden met Nederland dan alleen een Hollands klinkende achternaam. Al zijn vier grootouders werden geboren en groeiden op in Nederland.

Zelf groeide Nieuwenhuis op in Denver, een plek met een hoge populatie Nederlandse immigranten. In Denver ontmoette zijn ouders elkaar voor het eerst toen ze studeerden aan het Calvin College in Michigan.

Dank

Sinds zijn debuut op 7 april 2012 speelde Nieuwenhuis in vier seizoenen 273 wedstrijden in de Major League voor New York Mets. Hij kwam daarin tot 143 honkslagen (.232) en zeventien homeruns. Eind mei van dit jaar werd Nieuwenhuis door deze club voor geld geruild aan Los Angeles Angels, de club die hem enkele dagen later alweer op straat zette.

Zeventien dagen na de ruil haalde New York Mets vervolgens Nieuwenhuis weer terug. Zijn dank kwam op 12 juli toen hij drie homeruns sloeg voor New York Mets in de wedstrijd tegen Arizona Diamondbacks. Hij werd daarmee de eerste speler die dat presteerde op Citi Field en de tiende uit de clubgeschiedenis van New York Mets. Nieuwenhuis schopte het met New York Mets tot de World Series en speelde daarin drie wedstrijden.

Arjan Robben

Gisteren verliet Nieuwenhuis voor de tweede keer de club die hem in 2008 in de derde ronde had gedraft. Hij werd door Milwaukee Brewers van de waivers gehaald. Nieuwenhuis was door New York Mets hierop geplaatst om ruimte te maken voor de nieuw aangetrokken buitenvelder Alejandro De Aza.

Zijn Nederlandse achtergrond is Nieuwenhuis niet onbekend. Zo liet hij al eens weten het jammer te vinden nog nooit in Nederland te zijn geweest. Daarnaast was hij fanatiek supporter van de nationale Nederlandse voetbalploeg tijdens het wereldkampioenschap vorig jaar. Tijdens het WK hing Nieuwenhuis zelfs een oranje shirt met rugnummer 11 van Arjen Robben op in de kleedkamer van New York Mets.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page