Julian Rip naar finale Homerun Derby

Julian Rip heeft zich tijdens de tiende editie van de International Power Showcase geplaatst voor de finale van de Homerun Derby. In het Marlins Park sloeg hij gisteravond in de eerste ronde vijf homeruns. De meeste van het hele deelnemersveld.

Tijdens de Homerun Derby van de International Power Showcase kreeg gisteravond elke deelnemer de kans om zowel met een houten als een aluminium knuppel te slaan. De ballen werden, vanaf 16,5 meter, met een snelheid van zo’n honderd kilometer per uur gegooid door een pitching-machine.

In het Marlins Park, de thuisbasis van Major League-club Miami Marlins, bleek Rip bij de Feature Stars in de eerste ronde de beste. De honkballer van het Utrechtse UVV kwam tot vijf homeruns. Na hem sloeg ook de Franse honkballers Fred Walter vijf keer de bal voor een homerun weg. De enige twee Europeanen uit het deelnemersveld plaatsten zich daarmee als eersten voor de Championship Round.

Europese honkballers

In totaal betraden 53 internationale spelers van de Feature Stars poule het slagperk van het Miami Park in de strijd om de titel World Champion. Rip kwam als nummer 46 aan slag. Als laatste kwam de Franse honkballer Fred Walter nog in actie. Het was voor het eerst in het tienjarige bestaan van de Homerun Derby dat eerste twee finalisten allebei van buiten de Verenigde Staten en Canada afkomstig waren.

Na Rip en Walter verdiende ook de Amerikaan Blake Morris een ticket voor de finale. Hij  plaatste zich voor de eindstrijd doordat hij de verste homerun had geslagen (ruim 146 meter). Bryce O’Brien werd, na een swing-off tussen zeven spelers met elk vier homeruns in de eerste ronde, de vierde finalist. De Curaçaose honkballer Jowenrick Daantji was ook één van de deelnemers. Hij wist zich echter niet te plaatsen voor de Championship Round.

Opvolger

Rip kan in de voetsporen treden van Shawn Zarraga. De Arubaanse honkballer, die vorige maand met het Nederlands Koninkrijksteam deelnam aan de Premier 12, werd winnaar van de eerste internationale Homerun Derby. Hij sloeg in 2006 twaalf homeruns in de eerste ronde en nog eens acht homeruns in de Championship Round.

De Featured Stars World Championship, de finaleronde van de Homerun Derby, wordt zaterdag gehouden. Op die dag komt Rip ook, samen met de Nederlander Nick Keur, in actie tijdens de World Classic Game.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page