Laatste jaar voor Fraccari als voorzitter FIBS

Vrijdag 1 januari 2016 begint het laatste jaar van het mandaat van Riccardo Fraccari als voorzitter van het Italiaans honkbal en softbal. Hij heeft onlangs weer bevestigd zich eind volgend jaar niet herkiesbaar te zullen stellen bij de verkiezing voor de volgende periode van vier jaar.

Fraccari treedt dan af, waarna hij zich kan wijden aan de leiding van de mondiale bond WBSC. Fraccari (geboren in Pisa op 30 mei 1949) is pas de zesde gekozen voorzitter in Italië na Principe Steno Borghese (1950-1960), Giuseppe Ghillini (1961-1968), Bruno Beneck (1969-1984), Aldo Notari (1985-2001) en Everardo Dalla Noce (2001).

Van 1984 tot 1985 stond de FIBS onder curatele van sportkoepel CONI en nam Olympisch commissaris Mario Pescante het voorzitterschap van de FIBS waar.

Kerstboodschap

In zijn kerstboodschap aan de leden en relaties van de FIBS blikte Fraccari vooruit naar Rio de Janeiro, waar komend jaar het IOC zal beslissen of honkbal en softbal terugkomen op het Olympisch programma van de Spelen van 2020: “Een voor onze sporten extreem belangrijke beslissing, die kan bijdragen aan betere resultaten in de media, bij sponsors en bij nationale, regionale en plaatselijke overheden”, aldus de 66-jarige ex-scheidsrechter.

Natuurlijk toonde hij zich verheugd over de internationale successen van de Azzurri in vooral softbal en jeugdhonkbal gedurende het aflopende jaar 2015. Bezorgd is de sportbestuurder, als hij denkt aan de buitenwereld, die geplaagd wordt door de economische situatie in zijn land en door het fanatisme, terrorisme en intolerantie, die land en wereld bedreigen. Tenslotte moedigde hij de softbalsters aan richting WK in Canada en de honkballers richting EK in Nederland.

Gala dei Diamanti

Het rugnummer van Giulio Glorioso werd uit de roulatie gehaald.

Het rugnummer van Giulio Glorioso werd uit de roulatie gehaald.
Foto: © DFP/Benedetti

Op het jaarlijks Gala dei Diamanti van het Italiaans honkbal en softbal, begin december gehouden in Rome, werd het Azzurri paknummer 33 officieel uit de roulatie gehaald ter ere van de dit jaar op 84-jarige leeftijd overleden pitcher Giulio Glorioso. Het ingelijste blauwe shirt werd door Fraccari overhandigd aan Glorioso’s neef Riccardo Romano, zelf ook al weer jeugdpitcher bij Lazio, de eerste en laatste club waar zijn Europees beroemde oom speelde.

Actuele spelers die tijdens het Gala in de schijnwerper kwamen, waren MVP 2015 Giuseppe Mazzanti van landskampioen Rimini, de beste pitcher van de Italiaanse school Riccardo de Santis van verliezend IBL-finalist Bologna en de beste slagman van Italiaanse school Ennio Retrosi van verliezend bekerfinalist Nettuno. De eer van de Italiaanse Hall of Fame ging naar de honkballer Roberto de Franceschi, de softbalster Claudia Petracchi en de clubbestuurders Cesare Zangheri en Alberto de Carolis.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page