Drie homeruns voor Julian Rip in finale

Julian Rip heeft vanavond tijdens de International Power Showcase drie homeruns geslagen in de finale van de Homerun Derby. In het Miami Park was de zeventienjarige Nederlandse honkballer zelfs even dichtbij de eerste plaats in de Championship Round. Uiteindelijk ging de winst naar de Amerikaan Justin Farmer.

Tijdens de eerste ronde hadden de beste spelers in diverse klassen zich afgelopen woensdagavond al geplaatst voor de Championship Round. Die finale liep vanavond door de regen enige vertraging op. Pas nadat het dak van het Marlins Park was gesloten, kon de strijd losbarsten.

In het grote stadion van Major League-club Miami Marlins werd Justin Farmer vanavond gekroond tot Homerun Derby World Champion. Hij won de internationale strijd tussen de Featured Stars met maar liefst zes homeruns. Dat was één meer dan de zestienjarige Amerikaan woensdagavond had geslagen in de eerste ronde van de Underclassmen categorie.

Verstoord

Achter winnaar Farmer en de Amerikanen Bryce O’Brien, Jimmy Ramsey en Jason Hinchman, die vanavond elk vier homeruns sloegen, eindigde Julian Rip met drie homeruns. De slagbeurt van Rip werd verstoord door problemen met de pitching-machine, waarvan de stroom werd ontkoppeld. Rip liet zich niet van de wijs brengen en sloeg, na negen missers, zijn eerste homerun. Direct daarna volgde ook zijn tweede hekklap.

Julian Rip aan slag tijdens de finale van de Homerun Derby.

Julian Rip aan slag tijdens de finale van de Homerun Derby.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Uiteindelijk kwam Julian Rip tot drie homeruns, en was hij dichtbij de tijdelijke eerste plaats. Maar tot tweemaal toe strandde een diepgeslagen bal tegen de omheining van het Miami Park. Zijn verste bal verdween vanavond na bijna 123 meter in de tribunes. In de eerste ronde werd Rip nog winnaar met vijf homeruns. Toen eindigde hij op gelijke hoogte met de Fransman Fred Walter. De enige andere Europese deelnemer kwam in de Championship Round vanavond echter niet tot een homerun.

Prijs

Na afloop van de finale mocht Walter wel de prijs in ontvangst nemen voor de meeste homeruns in de eerste ronde. Walter troefde daarmee Rip af, omdat hij in zijn slagbeurt de bal verder had geslagen dan zijn Nederlandse tegenstander. Om die reden liep Rip ook de prijs mis voor de meeste opeenvolgende homeruns. Die onderscheiding ging eveneens naar Justin Farmer.

Rip was de eerste Nederlandse honkballer ooit die zich had geplaatst voor de Championship Round van de Homerun Derby. De honkballer van UVV sloeg bovendien de meeste homeruns voor een Nederlandse speler tijdens de International Power Showcase. In eerdere edities wisten Mike Bazuin (twee homeruns), Rachid Engelhardt (één homerun), Ruar Verkerk (drie homeruns) en Jorin van Amstel (twee homeruns) zich niet te plaatsen voor de finale.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page