Nederlandse honkballers winnen in Miami

De Nederlandse honkballers Julian Rip en Nick Keur hebben gisteravond met hun selectie de World Classic Game van de International Power Showcase gewonnen. Met de overwinning heeft het tweetal het bijzondere verblijf in Miami afgesloten en keren zij nu huiswaarts. “Deze week was echt geweldig. Ik heb de kans gekregen om mezelf te meten met de beste jongens van de wereld”, laat de zeventienjarige Rip weten.

Een week geleden vertrokken Julian Rip (UVV) en Nick Keur (Vaessen Pioniers) naar Miami om deel te nemen aan de tiende editie van de International Power Showcase, een internationaal evenement waar meer dan 170 jeugdspelers uit ruim twintig landen hun kwaliteiten konden tonen aan onder meer zo’n dertig scouts van Major League Baseball.

Tijdens het evenement nam Julian Rip deel aan de Homerun Derby, waar hij zich wist te kwalificeren voor de Championship Round. “Ik ben naar Miami gegaan zonder verwachtingen. Ik wilde heel graag één homerun slaan. En toen stond ik ineens in de finale”, blikt Rip terug. Daar bleef het niet bij. In de Championship Round sloeg de honkballer van UVV nog eens drie homeruns. “Voordat ik het wist, werd ik tweede van de wereld in mijn leeftijdsklasse. Ik kan het nog niet helemaal beseffen!”

Startend pitcher

Nick Keur (links) en Julian Rip (rechts)

Nick Keur (links) en Julian Rip (rechts).
Foto: © International Power Showcase

Na afloop van de finale van de Homerun Derby kwamen Rip en Keur gisteravond in het Marlins Park in actie tijdens de World Classic Game. Samen met onder meer de Fransman Fred Walter kwamen zij in actie voor het National League-team. De linkshandige Keur begon de wedstrijd als startend pitcher en gooide in het imposante stadion van Major League-club Miami Marlins drie solide innings. Uiteindelijk trok de ploeg van de twee Nederlandse honkballers met 7-6 de winst naar zich toe.

Julian Rip speelde het gehele duel afwisselend in het linksveld, midveld en rechtsveld. In het slagperk kreeg de finalist van de Homerun Derby tweemaal vier wijd in drie slagbeurten, wist hij één honk te stelen en kon hij één van de punten voor zijn ploeg scoren. “Het ging mij uiteindelijk om de Homerun derby. Maar de wedstrijd was ook mooi. Een vangbal maken in Marlins Park voelt anders dan bij UVV”, aldus Rip. “Ik voel me heel erg bevoorrecht dat ik deze mogelijkheid heb gekregen.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page