Smith en De Caster in Play-Offs Nicaragua

Internationals Curt Smith en Yurendell de Caster hebben zich in Nicaragua met hun teams geplaatst voor de Play-Offs van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). In deze best-of-five staan de twee honkballers van Curaçao deze week tegenover elkaar. Inzet wordt een plaatst in de finale tegen Oriental de Granada.

Oriental de Granada eiste in de Nicaraguaanse profcompetitie zondag al de eerste plaats op in de reguliere competitie. De ploeg won 24 van zijn 42 wedstrijden en plaatste zich daarmee direct voor de finale van de elfde editie van de LBPN. Eerder stond de ploeg al in de eindstrijd in 2010 en 2013, maar beide keren werd verloren. De laatste keer van het Tigres de Chinandega met Yurendell de Caster.

Curt Smith (Tigres de Chinandega) en Yurendell de Caster (Gigantes de Rivas) eindigden deze week met hun team met respectievelijk 23 en twintig overwinningen op een tweede en derde plaats en maken de komende dagen in de best-of-five van de halve finale uit wie zich als tweede team kwalificeert voor de finale.

Record

Yurendell de Caster is bezig aan zijn vierde seizoen in de Liga de Beisbol Profesional Nacional. Vorig jaar nog werd De Caster als eerste speler ooit, voor de tweede keer gekroond tot beste slagman in de profcompetitie van Nicaragua. Ook dit jaar werd de honkballer van Curaçao de beste slagman voor Gigantes de Rivas. Hij sloot de reguliere competitie af met een slaggemiddelde van .326. Hij sloeg 29 honkslagen, waaronder zeven tweehonkslagen.

Dat was echter niet voldoende om voor de derde keer de slagtitel te winnen. Die ging dit jaar naar de ervaren 33-jarige Venezolaan Jonel Pacheco. Hij sloeg in dienst van Tigres de Chinandega een gemiddelde van .427 (44 honkslagen). Daarmee verbrak hij bovendien het oude record van Nicaragua, dat sinds het seizoen 2012-2013 op naam stond van De Caster. De speler van het Nederlands Koninkrijksteam kwam toen voor Tigres de Chinandega tot een slaggemiddelde van .416.

Slagkracht

Curt Smith

Curt Smith.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Ook Curt Smith zorgde dit seizoen voor de nodige slagkracht bij Tigres de Chinandega. Hij sloeg in 39 wedstrijden 28 honkslagen (.318) met twee homeruns. Uiteindelijk eindigde Tigres de Chinandega met één overwinning achter koploper Oriental de Granada, dat zich daarmee direct plaatste voor de finale. Smith staat nu met zijn Tigres de Chinandega in de Play-Offs tegenover Gigantes de Rivas.

Voor dit team was dit seizoen De Caster tot dusver de meest productieve speler in de series tegen zijn oude ploeg Tigres de Chinandega. Hij kwam in 24 slagbeurten tot twaalf honkslagen (.500), maar in de eerste wedstrijd van de Play-Offs kende de honkballer van Curaçao een valse start. De Caster sloeg de bal tweemaal in een dubbelspel en ging drie keer uit met drie slag.

Productiever

Smith bleek een stuk productiever. Hij sloeg twee hits in vijf slagbeurten, waaronder een tweehonkslag. Hij sloeg bovendien in de derde inning het eerste punt van de wedstrijd binnen. Het duel werd uiteindelijk pas in de elfde inning beslist toen Gigantes de Rivas bij een 4-4 gelijke stand tweemaal scoorde op een honkslag van rechtsvelder Ramón Flores. Tigres-speler David Paisano antwoordde in de tweede helft van de elfde inning nog wel met een solohomerun, maar verder liet Gigantes de Rivas zijn tegenstander niet komen.

Zowel De Caster als Smith speelden het gehele duel als eerste honkman. Vanavond wordt in het Estadio Yamíl Ríos van Gigantes de Rivas de best-of-five vervolgd met de tweede wedstrijd. Hierna volgen nog wedstrijden op vrijdag en indien nodig zaterdag en zondag. De best-of-seven van de finale gaat dinsdag van start.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page