Albies naar Spring Training van Atlanta Braves

Korte stop Ozhaino Albies keert volgende maand voor Spring Training terug bij de hoofdmacht van Atlanta Braves. De gisteren negentien jaar geworden korte stop van Curaçao speelde vorig jaar al in vier wedstrijden mee tijdens de voorbereiding van de Major Leaguers.

Ozhaino Albies kreeg gisteren zijn ongetwijfeld mooiste verjaardagscadeau van Atlanta Braves. Zijn werkgever riep de talentvolle korte stop als non-roster invitee op voor de hoofdmacht. Daardoor mag hij de voorbereiding op het nieuwe seizoen starten tussen de Major Leaguers.

Albies is één van de 27 spelers uit de Minor League die van Atlanta Braves als non-roster invitee deze uitnodiging hebben gekregen. Onder hen tien van de dertien grootste talenten uit de organisatie. Voor Albies was het echter geen verrassing. De korte stop van Curaçao is de beoogde opvolger van zijn landgenoot Andrelton Simmons, die in november werd geruild aan Los Angeles Angels. Tijdens de komende Spring Training krijgt Albies de kans om te wennen aan het niveau en aan zijn mogelijke toekomstige ploeggenoten.

Vervroegd einde

Vorig jaar speelde Albies al in vier officiële wedstrijden mee met de hoofdmacht tijdens Spring Training. Hij kreeg toen drie slagbeurten waarin hij twee keer vier wijd kreeg. De verwachtig is dat Albies dit seizoen gaat starten voor het Double A-team Mississippi Braves. Afgelopen seizoen speelde Albies 98 wedstrijden voor het Class A-team Rome Braves (.310), voordat een duimblessure in augustus een vervroegd einde aan zijn seizoen maakte.
Albies kende in 2015 een succesvol seizoen. Hij werd geselecteerd voor de SiriusXM All-Star Futures Game en werd na afloop van het seizoen uitgeroepen tot zowel beste korte stop van de South Atlantic League en zowel beste verdedigende speler als Meest Waardevolle Speler van het Class A-team Rome Braves.

De spelers van Atlanta Braves moeten zich woensdag 24 feburari melden bij het ESPN Wide World of Sports Complex in Lake Buena Vista (Florida). Pitchers en catchers al vijf dagen eerder. Dinsdag 1 maart start de Grapefruit League met een wedstrijd tegen het Baltimore Orioles van Jonathan Schoop.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page