Jones en Martis met Koninkrijksteam naar Cuba

Het Nederlands Koninkrijksteam dat aanstaande maandag in het kader van de sociale handelsmissie een vriendschappelijke wedstrijd speelt tegen het Cubaanse nationale team, wordt aangevoerd door voormalig Major Leaguers Andruw Jones en Shairon Martis. Het team staat onder leiding van manager Hensley Meulens.

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Cuba wordt maandag om 18.00 uur lokale tijd gespeeld in het Estadio Latinoamericano in Havana. De wedstrijd maakt deel uit van de vierdaagse Nederlandse sociale handelsmissie en wordt bijgewoond door minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Voor het vijf innings durende duel neemt manager Hensley Meulens een groot aantal spelers mee vanaf Curaçao en Aruba.

Onder hen onder meer de hoofdklassespelers Diegomar Markwell, Gianison Boekhoudt, Dashenko Ricardo en Dwayne Kemp van Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam-spelers Michael Duursma en Gilmer Lampe. In totaal zijn zestien spelers geselecteerd, waaronder pitchers Ramses Jamanika en Ruderly Manuel, die uitkomen in de competitie van Curaçao. Tien van de zestien spelers namen in november nog deel aan de Premier 12.

Homerun Derby

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt tussen de spelers van het Nederlands Koninkrijk en Cuba een Homerun Derby gehouden. Eén van de deelnemers is buitenvelder Kalian Sams. De honkballer uit Den Haag werd vorige maand nog winnaar van de Homerun Derby tijdens de Curaçao Baseball Week.

Kalian Sams.

Kalian Sams.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Ook vedette Andruw Jones, die in zijn carrière in de Major League maar liefst 434 homeruns sloeg, neemt aan de Homerun Derby deel. De twee andere deelnemers voor het Nederlands Koninkrijksteam zijn catcher Gianison Boekhoudt van de Nederlandse landskampioen Curaçao Neptunus en profhonkballer Sharlon Schoop.

Gewijzigd

Het kwartet moet het in het Estadio Latinoamericano in Havana opnemen tegen de sterke Cubaanse slagmannen Osvaldo Vázquez, José Adolis García (beiden van koploper Ciego de Avila) en de broers Yulieski en Lourdes Gurriel (Industriales).

Speciaal voor de ontmoeting van beide teams op maandag is het programma van de Serie Nacional gewijzigd. De teams uit de Cubaanse competitie spelen nu morgen een dubbel, zodat de competitie op maandag stil kan worden gelegd. Daardoor kan manager Roger Machado een sterke 25-koppige selectie op de been brengen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlands Koninkrijk. Hij krijgt de beschikking over elf spelers uit het team dat afgelopen november deelnam aan de Premier 12. Onder hen ook pitcher José Ángel García, die tijdens dat toernooi de winst tegen Nederland op zijn naam kreeg.

Op dinsdagochtend keren de honkballers om 10.00 uur terug in het Estadio Latinoamericano voor het geven van clinics aan Cubaanse kinderen. De handelsmissie, waaraan zo’n 77 bedrijven en instellingen deelnemen, wordt woensdag afgesloten.

Selectie Nederland

Pitchers (5):
Wendell Floranus, Ramses Jamanika, Ruderly Manuel, Diegomar Markwell, Shairon Martis

Catchers (2):
Gianison Boekhoudt en Dashenko Ricardo

Binnenvelders (5):
Carlton Daal, Michael Duursma, Andruw Jones, Sharlon Schoop en Hainley Statia.

Buitenvelders (4):
Chris Garia, Dwayne Kemp, Gilmer Lampe en Kalian Sams.

Selectie Cuba

Pitchers (9):
Leandro Martínez (Granma), Wilber Pérez (Isla de la Juventud), Yamichel Pérez (Sancti Spíritus), Yoén Socarrás (Sancti Spíritus), Vladimir García (Ciego de Ávila), Yanier González (Granma), Yoanni Yera (Matanzas), Liván Moinelo (Pinar del Río) en José Ángel García (Artemisa).

Catchers (2):
Osvaldo Vázquez (Ciego de Ávila) en Frank Camilo Morejón (Industriales).

Binnenvelders (8):
William Saavedra (Pinar del Rio), Alexander Malleta, Dainier Gálvez (Isla de la Juventud), Yulieski Gurriel (Industriales), Yorbis Borroto (Ciego de Ávila), Yurisbel Gracial (Matanzas), Yordanis Alarcón (Las Tunas) en Yunior Paumier (Holguin).

Buitenvelders (6):
Yoandris Urgellés (Artemisa), Alexander Pozo (Mayabeque), Stayler Hernández (Industriales), Guillermo Avilés (Granma), Lourdes Gurriel (Industriales) en Yoelvis Fiss (Ciego de Ávila).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page