Yurendell De Caster naar finale Nicaragua

Yurendell de Caster heeft zich opnieuw geplaatst voor de finale van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Met zijn team Gigantes de Rivas veroverde de honkballer van Curaçao gisteren de derde en beslissende overwinning in de best-of-five van de Play-Offs. Daardoor werd zijn landgenoot Curt Smith met igres de Chinandega uitgeschakeld.

Voor het derde jaar op rij plaatste Gigantes de Rivas zich voor de Serie Final van de profcompetitie in Nicaragua. In het eigen Estadio Yamíl Ríos werd gisteren de vierde wedstrijd uit de Play-Offs met 7-2 gewonnen van Tigres de Chinandega. De Play-Offs van Nicaragua bracht twee spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam in actie. Voor Gigantes de Rivas speelde Yurendell de Caster op het eerste honk. Zijn landgenoot Curt Smith speelde dezelfde positie voor Tigres de Chinandega.

Gigantes de Rivas, de verliezend finalist van vorig jaar, was de Play-Offs goed begonnen met overwinningen (5-6 en 9-5) in de eerste twee wedstrijden. Afgelopen vrijdag voorkwam Curt Smith een vroegtijdige uitschakeling voor Tigres de Chinandega. Met volle honken sloeg hij in de zevende inning de bal over de hekken. Met zijn grandslam-homerun werkte Smith een 2-6 achterstand weg en gaf hij zijn ploeg de kans om het duel een inning later door drie runs met 9-7 te winnen.

Meest Waardevolle Speler

De opleving was van korte duur. Gisteravond trok Gigantes de Rivas alsnog de serie naar zich toe. Vier runs in de tweede inning besliste het duel. Yurendell de Caster (1 uit 4) scoorde één van de vier punten in deze slagbeurt. Curt Smith kwam in vier slagbeurten niet tot een honkslag en kreeg éénmaal vier wijd. Via twaalf honkslagen plaatste Gigantes de Rivas zich uiteindelijk met een 7-2 overwinning voor de eindstrijd. Ramón Flores (.529) sloeg twee tweehonkslagen, scoorde twee punten en werd na afloop uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Play-Offs.

In de best-of-seven van de finale is vanaf dinsdag Orientales de Granada de tegenstander. Deze club plaatste zich door de eerste plaats in de reguliere competitie direct voor de Serie Final. In het seizoen 2013-2014 veroverde Gigantes de Rivas voor het laatst de landstitel in Nicaragua. In dat jaar speelde de Curaçoase honkballer Randall Simon nog voor deze club.
Voor Yurendell de Caster is het de derde keer dat hij in de finale staat van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Met Tigres de Chinandega versloeg hij in het seizoen 2012-2013 in de eindstrijd Orientales de Granada. Vorig jaar werd de honkballer van Curaçao met Gigantes de Rivas verliezend finalist tegen Indios del Bóer. De titelverdediger werd dir seizoen met een vierde en laatste plaats in de reguliere competitie al uitgeschakeld.

 

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page