Vriendschappelijke wedstrijd in Cuba uitgesteld

De wedstrijd tussen het Nederlands Koninkrijksteam en Cuba van vanmiddag is uitgesteld. Door de regen in de Cubaanse hoofdstad Havana is door de Cubaanse honkbalbond besloten de wedstrijd uit te stellen tot morgen.

De Jornada Beisbolera Cuba-Holanda, de vriendschappelijke wedstrijd tussen de nationale teams van Cuba en Nederland, zou vanmiddag om 17.30 uur lokale tijd worden gespeeld in het kader van de vandaag begonnen Nederlandse handelsmissie. De Nederlandse minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zou het duel in Havana bijwonen.

Aanhoudende regen in de Cubaanse hoofdstad heeft voor de honkballers echter roet in het eten gegooid. Hierdoor is besloten de wedstrijd in het Estadio Latinoamericano af te gelasten. Besloten is om de wedstrijd, als de weercondities het toelaten, morgenmiddag om 13.30 uur lokale tijd te spelen. Ook de Homerun Derby, die voorafgaand aan het vriendschappelijke duel zou worden gespeeld, is vandaag afgelast en verplaatst naar morgen. Wel is besloten de honkbalclinic voor de Cubaanse jeugd van morgenochtend niet door te laten gaan.

Opening

Eerder op de dag heeft minister Ploumen in Hotel Nacional de Cuba de vierdaagse Nederlandse handelsmissie afgetrapt. In totaal nemen zo’n 77 bedrijven en organisaties deel aan de missie om de banden met Cuba aan te halen. De reis van Ploumen staat vooral in het teken van handel, mensenrechten en sport en cultuur. Nederland is op dit moment de tweede Europese handelspartner van Cuba.

Namens de honkbaldelegatie sprak commercieel directeur Paddy Roomer van de honk- en softbalbond KNBSB tijdens de opening de aanwezigen toe. Bij de aftrap van de handelsmissie kwam verder onder meer oud-voetballer en analist Pierre van Hooijdonk aan het woord. Hij is namens de KNVB en eredevisieclub Feyenoord meegereisd. De voormalig international vertelde over het belang van de straatclinics voor de jeugd in Cuba. Morgen wordt door minister Ploumen een bezoek gebracht aan een straatvoetbalproject van Feyenoord.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page