Jurickson Profar blijft bij Texas Rangers

Was er bij Texas Rangers nog wel plek voor Jurickson Profar? Die vraag zong al enige tijd rond bij de Amerikaanse proforganisatie. De 22-jarige honkballer van Curaçao miste bijna twee volledige seizoenen door blessureleed. Vandaag zijn beide partijen tot een overeenstemming gekomen en blijft Profar in ieder geval nog één seizoen bij de club uit Texas.

Lang was Jurickson Profar het grote aanstormende talent binnen Texas Rangers. Al op negentienjarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de Major League en sloeg hij zelfs een homerun in zijn allereerste slagbeurt. Een veelbelovende toekomst lag in het verschiet. Totdat het voor Profar tijdens Spring Training van 2014 ineens mis ging. Hij raakte gebleseerd aan zijn schouder en een lange periode van revalidatie brak aan.

Eind augustus vorig jaar maakte Profar zijn rentree op de velden. En inmiddels heeft hij een succesvol verblijf in de Arizona Fall League achter de rug. Daarmee liet de honkballer van Curaçao zien klaar te zijn voor een rentree in de Major League. Maar ondertussen was ook de concurrentie bij Texas Rangers doorgegroeid en leek Profar wellicht de inzet te kunnen worden van een spelersruil.

Akkoord

Zover laat Texas Rangers het echter niet komen. De Amerikaanse proforganisatie bereikte vandaag een akkoord met de honkballer, die tijdens de halve finales van de laatste World Baseball Classic nog uitkwam voor het Nederlands honkbalteam. Beide partijen kwamen tot een overeenkomst voor één jaar ter waarde van $ 605.000, wat alsnog neerkomt op een salarisverhoging voor de speler die al twee seizoenen geen wedstrijd meer speelde in de Major League.

Tijdens Spring Training krijgt de 22-jarige binnenvelder de komende maand de kans te laten zien dat zijn schouderblessure definitief tot de verleden tijd behoort. Niettemin is de kans groot dat Texas Rangers Profar het seizoen alsnog in de Minor League laat starten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page