Ook contractverlenging voor Schoop en Jansen

In navolging van Jurickson Profar hebben ook de Curaçaose honkballers Sharlon Schoop en Kenley Jansen het contract met hun huidige werkgever verlengd. Jansen bereikte met Los Angeles Dodgers een overeenkomst van zo’n 10,65 miljoen dollar. Schoop tekende voor nog een jaar bij Baltimore Orioles.

Jurickson Profar kwam donderdag al tot een nieuwe overeenkomst met Texas Rangers. De talentvolle korte stop, die de afgelopen twee seizoenen geen enkele wedstrijd speelde in de Major League, wist er een kleine loonsverhoging uit te halen. Daarmee voorkwam Texas Rangers dat salaris arbitrage noodzakelijk werd.

Ook Los Angeles Dodgers moest met een goed aanbod komen om salaris arbitrage met hun closer Kenley Jansen te voorkomen. De 28-jarige pitcher van Curaçao wist uiteindelijk zelfs tot een overeenkomst te komen van 10,65 miljoen dollar, wat neerkomt op een salarisverhoging van ruim drie miljoen dollar.

Free-agent

Van die getallen kan Sharlon Schoop vooralsnog alleen dromen. De binnenvelder van Curaçao koos er begin november voor om free-agent te worden, maar heeft nu vlak voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen alsnog gekozen voor een nieuwe overeenkomst met Baltimore Orioles. De 28-jarige Schoop kan daardoor komende maand aan zijn elfde profseizoen beginnen.

Schoop, die sinds november 2013 onder contract staat bij Baltimore Orioles, verdeelde het afgelopen seizoen over Bowie Baysox in de Double A Eastern League en Norfolk Tides in de Triple A International League. Deze week verbleef Schoop nog met het Nederlands Koninkrijksteam in Cuba voor deelname aan de Nederlandse handelsmissie. Hij zou in Havana één van de deelnemers worden aan de Homerun Derby. Die wedstrijd moest door het slechte weer echter worden afgelast.

Nieuwe club

Schoop is de derde free-agent uit het Nederlands Koninkrijksteam, die zich verzekerde van een nieuw contract. In november verlengde de Arubaanse catcher Shawn Zarraga al zijn contract met Los Angeles Dodgers. Eerder kreeg ook free-agent Juan Carlos Sulbaran een nieuw contract. Hij verhuisde in december van Kansas City Royals naar St. Louis Cardinals.

Buitenvelder Roger Bernadina en korte stop Hainley Statia wachten als free-agent nog op een nieuwe club.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page