Miljoenencontract voor Didi Gregorius

Voor een bedrag van ruim 2,4 miljoen dollar heeft New York Yankees de in Amsterdam geboren korte stop Didi Gregorius voor een tweede seizoen aan zich weten te binden. Vorig jaar maakte de honkballer van Curaçao in New York zijn opwachting als opvolger van de legendarische Derek Jeter, die na twintig seizoenen in de Major League zijn carrière had beëindigd.

Na een moeizame start ontwikkelde Didi Gregorius zich tot een belangrijke waarde in het binnenveld bij New York Yankees. In zijn vierde seizoen in de Major League en zijn eerste voor de club uit New York speelde Gregorius 155 wedstrijden, waarin hij verdedigend slechts dertien fouten maakte (.979) en aanvallend onder meer negen homeruns sloeg. Het leverde hem zijn eerste nominatie op voor een Gold Glove Award.

Gisteren bereikte New York Yankees een nieuwe eenjarige overeenkomst met Gregorius, die in 2011 met het Nederlands team nog wereldkampioen werd. Voor een tweede seizoen bij de hoofdmacht uit New York ontvangt de Curaçaose binnenvelder dit jaar een bedrag van $2,425 miljoen.

Met dat voorstel voorkwam de Amerikaanse proforganisatie dat salaris arbitrage nodig werd. Eerder deze week voorkwam Los Angeles Dodgers met eveneens een miljoenendeal al salaris arbitrage met de Curaçaose pitcher Kenley Jansen. Met de nieuwe overeenkomst gaat Gregorius er fors op vooruit. Vorig jaar moest de korte stop het nog doen met ‘slechts’ $553.900.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page