De Caster slaat Gigantes de Rivas naar kampioenschap

Yurendell de Caster heeft gisteravond met een tweehonkslag Gigantes de Rivas naar het kampioenschap van Nicaragua geslagen. Hij zorgde voor drie van de vier punten in de met 3-4 gewonnen beslissende finalewedstrijd van de Liga de Beisbol Profesional Nacional (LBPN). Gigantes de Rivas plaatste zich daarmee bovendien voor de Serie Latinoamericana, die later deze maand in Nicaragua van start gaat.

Eerder deze maand bereikte Gigantes de Rivas voor het derde jaar op rij de Serie Final van de profcompetitie in Nicaragua. Vorig jaar werd in die eindstrijd nog verloren van Indios del Bóer. Ditmaal bleek Gigantes de Rivas wel succesvol in de best-of-seven tegen Orientales de Granada, de winnaar van de reguliere competitie.

Gigantes de Rivas opende de best-of-seven vorige week met 0-2 en 8-4 overwinningen. Met tweemaal een 4-5 overwinning trok Orientales de Granada echter de serie weer in evenwicht. Ondanks homeruns in beide wedstrijden van voormalig Mr.Cocker HCAW-speler Wuilliam Vasquez, die in deze finaleserie maar liefst vier homeruns produceerde voor de ploeg uit Rivas.

Record

Met zijn vierde homerun verbrak Vasquez (.344) het record van Wilson Batista, die in 2012 in dienst van Tigres de Chinandega drie keer de bal het stadion uit had geslagen tijdens de Serie Final. Na afloop van de beslissende wedstrijd werd Vasquez gisteravond uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de finale.

De vierde wedstrijd werd pas na dertien innings en bijna vier uur en drie kwartier beslist. Ook de vijfde wedstrijd werd pas in de verlenging beslist, nadat Gigantes de Rivas in de elfde inning met 8-9 aan het langste eind trok. De Caster sloeg drie hits, waaronder twee keer een tweehonkslag. Door een 2-5 overwinning wist Orientales de Granada maandagavond echter andermaal de series in balans te brengen.

Titel

Yurendell de Caster aan slag voor Gigantes de Rivas.

Yurendell de Caster aan slag voor Gigantes de Rivas.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

Uiteindelijk legde Gigantes de Rivas gisteravond in de zevende en beslissende wedstrijd uit de best-of-seven alsnog beslag op de titel. Na een solohomerun van Anderson Feliz in de eerste inning sloeg Yurendell de Caster twee innings later in het Estadio Roque T. Zavala met een tweehonkslag nog eens twee punten over de thuisplaat, voordat hij zelf voor de 0-4 zorgde. Die voorsprong gaf de ploeg van manager German Mesa niet meer uit handen. Dat leverde uiteindelijk een 3-4 overwinning op, waarmee Gigantes de Rivas de titel opeiste in de Liga Beisbol Profesional Nacional.

International Yurendell de Caster startte alle zeven de wedstrijden en kwam tot negen honkslagen in dertig slagbeurten (.267). Het is nog maar de tweede keer in de clubhistorie dat Gigantes de Rivas kampioen is geworden van Nicaragua. De eerste keer was in het seizoen 2013-2014. In dat jaar maakte de Curaçaose honkballer Randall Simon nog deel uit van de selectie. Voor de Caster is het zijn tweede kampioenschap in Nicaragua. In het seizoen 2012-2013 werd hij al kampioen met Tigres de Chinandega.

Serie Latinoamericana

Met het kampioenschap heeft Gigantes de Rivas zich geplaatst voor de vierde editie van Serie Latinoamericana, die vanaf dinsdag van start gaat. Aan dit Latijns-Amerikaans kampioenschap nemen verder de kampioenen deel uit de profcompetities van Colombia (Liga Colombiana de Béisbol Profesional), Mexico (Liga Invernal Veracruzana) en Panama (Liga de Béisbol Profesional Nacional). Nicaragua is aangewezen als gastheer. De wedstrijden worden gespeeld in het Estadio Nacional Dennis Martínez.

Aanvankelijk was er ook sprake van dat het Latijs-Amerikaans kampioenschap voor het eerst zou worden aangevuld met een team van Curaçao. Daarvoor werd een mogelijk kwaliciatietoernooi voor een viertal teams voorgesteld. De Curaçaose honkbalbond Febeko zag uiteindelijk toch af van deelname.
Vorig jaar werd de derde editie van de Serie Latinoamericana gewonnen door Leones de Montería, de kampioen uit de Liga Colombiana de Béisbol Profesional. Het was de tweede Colombiaanse winnaar op rij. Ook dit jaar is Colombia de grote favoriet. In de competitie spelen verschillende Cubaanse veteranen, waaronder Frederich Cepeda.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page