Kalian Sams naar Mexicaanse profclub

Kalian Sams keert voor de start van het nieuwe seizoen niet terug bij de Canadese profclub Québec Capitales. De buitenvelder uit Den Haag heeft een overeenkomst gesloten met Delfines del Carmen, dat uitkomt in de Liga Mexicana de Béisbol.

De 29-jarige Sams kende vorig jaar een uitermate succesvol seizoen voor Québec Capitales in de CanAm League. Niet alleen werd hij door zijn club uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler, maar werd hij door de coaches uit de competitie bovendien gekozen tot één van de drie beste buitenvelders van de CanAm League.

De Canadese profclub moet het nieuwe seizoen nu starten zonder zijn belangrijkste troef. Over drie maanden maakt Sams zijn debuut in de Mexicaanse Triple A-competitie. Daarvoor heeft de Nederlandse international een overeenkomst bereikt met Delfines del Carmen uit het zuiden van Mexico.

Zona Sur

Begin maart vertrekt Sams naar Mexico om zich te melden bij zijn nieuwe werkgever en te beginnen aan zijn twaalfde seizoen als profhonkballer. Delfines del Carmen begint in maart de Spring Training. De club staat aankomend seizoen voor het eerst onder leiding van de Dominicaan José Offerman, die tussen 1990 en 2005 vijftien seizoenen in de Major League speelde voor onder meer Los Angeles Dodgers en Boston Red Sox.

Delfines del Carmen komt uit in de Zona Sur van de Liga Mexicana de Béisbol en speelt zijn wedstrijden in het Estadio Resurgimiento. Vorig jaar eindigde de ploeg op de voorlaatste plaats in zijn poule. Het nieuwe seizoen gaat op 1 april van start met een wedstrijd tegen de lokale rivaal Piratas de Campeche. De reguliere competitie loopt door tot en met medio augustus.

Mogelijkheid

Het wordt de tweede keer dat Sams gaat spelen voor een team in Mexico. In het najaar van 2013 speelde hij al 22 wedstrijden voor Algodoneros de Guasave in de Liga Mexicana del Pacífico. Als het seizoen in Mexico in augustus voorbij is, heeft Sams de mogelijkheid om voor Québec Capitales terug te keren in de CanAm League.

In dienst van Québec Capitales werd Sams vorig jaar één van de belangrijkste spelers. Hij leidde zijn team onder meer in aantal homeruns (16), tweehonkslagen (23) en binnengeslagen punten (65). Bovendien wist hij in 84 wedstrijden maar liefst 32 honken te stelen. Daarmee kwam hij er slechts vier te kort om het clubrecord van Michael Dumas uit 1999 te verbreken en haalde hij het op twee spelers na hoogste aantal uit de historie van Québec Capitales.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page