Bogaerts neemt MVP onderscheiding in ontvangst

Xander Bogaerts heeft gisteravond in het Marriott Copley Hotel in Boston de Thomas A. Yawkey Memorial Award in ontvangst genomen. Door de bij de Baseball Writers’ Association of America (BWAA) aangesloten journalisten uit Boston was de Arubaanse honkballer uitgeroepen tot Boston Red Sox Most Valuable Player.

Bogaerts speelde vorig jaar nog maar zijn tweede volledige seizoen in de Major League, na zijn debuut in augustus 2013. De Arubaanse honkballer was in 2015 in de American League de nummer twee in aantal honkslagen en slaggemiddelde. In 156 wedstrijden kwam hij tot een slaggemiddelde van .320 en maakte de korte stop verdedigend slechts elf veldfouten (.984).

Het leverde Xander Bogaerts, die met het Nederlands team in 2011 nog wereldkampioen werd, onder meer de prestigieuze Silver Slugger Award op voor de beste aanvallende korte stop in de American League. Ook verdiende hij zijn eerste nominatie voor een Gold Glove Award.

Opvolger

Eind september werd de Arubaanse honkballer door de afdeling Boston van de BWAA bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van Boston Red Sox. Daarmee is de 23-jarige honkballer van Aruba de opvolger geworden van David Ortiz, die de onderscheiding in totaal vijfmaal won, waarvan twee keer op rij in 2013 en 2014. Bogaerts is de eerste korte stop die deze titel heeft gekregen sinds Nomar Garciaparra in 1998.

Gisteravond nam Bogaerts de Thomas A. Yawkey Memorial Award in ontvangst, een onderscheiding die al sinds 1937 wordt uitgereikt. Dat deed hij tijdens de 77e editie van het Boston Baseball Writers Dinner. De bijeenkomst in het  Marriott Copley Hotel in Boston werd bijgewoond door vierhonderd aanwezigen. Andere prijswinnaars waren onder andere Eduardo Rodriguez (Pitcher of the Year en Rookie of the Year), Mookie Betts (Hustle Award) en Yoan Moncada (Minor League Player of the Year).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page