Curt Smith terug bij Lincoln Saltdogs

De Curaçaose honkballer Curt Smith keert dit seizoen voor het tweede jaar op rij terug bij de Amerikaanse profclub Lincoln Saltdogs. De 29-jarige speler uit het Nederlands Koninkrijksteam is daarvoor een nieuwe overeenkomst overeengekomen met de club uit de American Association.

Direct na afloop van het vorige seizoen nam Lincoln Saltdogs al een optie op de eerste honkman van Curaçao, die vorig seizoen tot 98 honkslagen (.294) met twaalf homeruns kwam in 87 wedstrijden. Dat is nu omgezet in een definitieve overeenkomst. Het honderd wedstrijd tellende seizoen van Lincoln Saltdogs gaat op 19 mei van start met een serie uitwedstrijden tegen Wichita Wignuts en Kansas City T-Bones.

Afgelopen maanden speelde Smith in de profcompetitie van Nicaragua. Met Tigres de Chinandega plaatste hij zich voor de Play-Offs, maar werd daarin uitgeschakeld door Gigantes de Rivas met onder meer de Curaçaose honkballer Yurendell de Caster binnen de gelederen. Dit team eiste woensdagavond het kampioenschap in Nicaragua op.

Vierde seizoen

Smith begint aan zijn vierde seizoen in dienst van Lincoln Saltdogs en zijn tweede op rij. Eerder kwam hij ook in de seizoenen 2011 en 2013 al uit voor deze Amerikaanse profclub uit de American Association. Afgelopen seizoen was pitcher Shairon Martis nog één van de ploeggenoten van Smith bij Lincoln Saltdogs. Ook op Martis nam Lincoln Saltdogs begin september al een optie. Dat leidde tot dusver niet tot een nieuwe verbintenis.

Bij Lincoln Saltdogs wordt aankomend seizoen René Leveret wel in ieder geval één van de nieuwe teamgenoten van Smith. Hij werd deze week overgenomen van Amarillo Thunderheads. Leveret, nam in 2014 met het Franse nationale team deel aan het Europees kampioenschap. De honkballer uit Sint-Maarten speelde vier seizoenen in dienst van Minnesota Twins.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page