Uitnodiging Sulbaran van St. Louis Cardinals

Juan Carlos Sulbaran mag tijdens Spring Training van start gaan met de hoofdmacht van zijn nieuwe club St. Louis Cardinals. De 26-jarige pitcher heeft als non-roster invitee een uitnodiging ontvangen. Het wordt de eerste keer dat de spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam deelneemt aan Spring Training van Major League Baseball.

De Curaçaose rechtshandige pitcher, die vorig jaar zijn debuut op Triple A-niveau had gemaakt, verruilde vorige maand van profclub. Na vier seizoenen uit te zijn gekomen voor Kansas City Royals werd hij als free-agent in december overgenomen door St. Louis Cardinals.

Deze Amerikaanse proforganisatie heeft Sulbaran nu als non-roster invitee uitgenodigd voor Spring Training van de hoofdmacht. Met onder meer de toevoeging van Sulbaran zal het totale aantal spelers dat over een maand voor St. Louis Cardinals aan Spring Training begint, uitkomen op zo’n 61. Daarvan zijn 22 spelers als non-roster invitee uitgenodigd.

Grapefruit League

De eerste centrale training in het Roger Dean Stadium in Florida staat op het programma voor 23 februari. Op 3 maart wordt de eerste wedstrijd uit de Grapefruit League gespeeld als Miami Marlins de tegenstander wordt. Een dag eerder wordt een oefenwedstrijd gespeeld tegen Atlanta University.

De 26-jarige Sulbaran begint aan zijn achtste seizoen als profhonkballer in de Amerikaanse Minor League. Nog niet eerder nam hij echter deel aan Spring Training van een team uit de Major League. Nadat Sulbaran vorige maand door St. Louis Cardinals was aangetrokken, was hij door zijn nieuwe club gestald bij Het Triple A-team Memphis Redbirds, dat uitkomt in de Pacific League.

S.T.E.P.

Voorafgaand aan Spring Training houdt St. Louis Cardinals een S.T.E.P. (Spring Training Early Program) camp. Hiervoor heeft het 21-jarige Curaçaose talent Darren Seferina een uitnodiging ontvangen. Een selecte groep van de 26 meest veelbelovende spelers uit de organisatie van St. Louis Cardinals nemen aan deze zesde editie deel. De deelnemers gaan aan de slag met de coaches van het Major League-team en nemen deel aan verschillende seminars.

Het S.T.E.P.-programma wordt gebruikt om spelers in de aanloop naar Spring Training alvast voor te bereiden voor het geval ze worden opgeroepen voor wedstrijden uit de Grapefruit League in maart. De spelers voor het programma melden zich al op 26 februari in Jupiter. In zijn tweede profseizoen werd Seferina vorig jaar uitgeroepen tot de beste tweede honkman van de Class A Midwest League. Door zijn team Peoria Chiefs werd hij bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page