Ook Shawn Zarraga naar Spring Training

In navolging van internationals Carlton Daal en Juan Carlos Sulbaran is nu ook international Shawn Zarraga als non-roster invitee officieel uitgenodigd voor Spring Training van Major League Baseball. De Arubaanse catcher staat onder contract van Los Angeles Dodgers.

De Amerikaanse proforganisatie uit Los Angeles wachtte vorig jaar niet lang om free-agent Shawn Zarraga een nieuw contract aan te bieden. Al in november kon de Arubaan zijn contract verlengen. Daarmee begint hij dit jaar aan zijn tweede seizoen in dienst van de club uit Los Angeles. Bij zijn contractverlenging werd al afgesproken dat hij een uitnodiging voor Spring Training zou ontvangen. Dat is gisteren gebeurd.

De 27-jarige Zarraga werd één van de zestien spelers, die door Los Angeles Dodgers als non-roster invitee werden uitgenodigd. Met de catcher uit het Nederlands Koninkrijksteam ontvingen ook de catchers Kyle Farmer en Jack Murphy een uitnodiging.

Cactus League

Zarraga kan zich, samen met de pitchers en overige catchers, op vrijdag 19 februari al melden bij Camelback Ranch voor de start van zijn Spring Training. De rest van de spelers meldt zich de woensdag daarop pas bij het trainingskamp in Arizona.

Voor Zarraga wordt het zijn derde MLB Spring Training. Vorig jaar speelde hij met de hoofdmacht van Los Angeles Dodgers acht officiële wedstrijden in de Cactus League. In 2014 werd hij door Milwaukee Brewers opgeroepen voor Spring Training, maar speelde hij uiteindelijk geen officiële wedstrijden. Vorig jaar kwam Zarrraga tijdens Spring Training tot drie hits (.375) en twee gescoorde punten. De catcher verdeelde hierna zijn seizoen over het Double A-team Tulsa Drillers en het Triple A-team Oklahoma City Dodgers. De kans is groot dat de Arubaan dit seizoen weer gaat spelen voor Oklahoma City Dodgers.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page