Van Driel gekozen tot Haagse Sportman

Honkballer Berry van Driel is vanavond in het Kurhaus in Scheveningen uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de gemeente Den Haag. De 31-jarige pitcher van Curaçao Neptunus kreeg de onderscheiding toegekend tijdens het Haagse Sportgala.

Een vakjury had in november vorig jaar per categorie drie genomineerde Haagse topsporters gekozen. Hierna werden via een publieke stemming en de keuze van de vakjury de winnaars bepaald.

Van Driel kreeg daarbij in de categorie Haagse sportman 2015 de voorkeur boven zeiler Rutger van Schaardenburg en atleet Fabian Florant. Vorige maand werd Van Schaardenburg nog gekozen tot Sportman van het Jaar tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Hij wist tijdens die verkiezing wel een honkballer af te troeven. Voor de sportverkiezing van de gemeente Rotterdam was Dwayne Kemp, ploeggenoot van Van Driel bij Curaçao Neptunus, genomineerd.

Prestaties

In het Kurhaus kreeg de 31-jarige pitcher van Curaçao Neptunus vanavond zijn onderscheiding uitgereikt uit handen van voetballer Tim Krul, die vorig jaar nog werd uitgeroepen tot Sportman van het Jaar in de gemeente Den Haag. Hij kreeg toen de voorkeur boven profhonkballer Kalian Sams.

Van Driel dankte zijn nominatie onder meer aan zijn prestaties in dienst van Curaçao Neptunus, waarmee hij in 2015 voor het derde jaar op rij landskampioen werd. Bovendien werd vorig jaar de Europese clubtitel veroverd. Met het Nederlands team, waarvoor Van Driel sinds 2007 uitkomt, nam hij deel aan het World Port Tournament en de Premier 12.

Tijdens het Haagse Sportgala werden vanavond de topsporters in het zonnetje gezet. Ook kregen de breedtesportkampioenen een feestelijke huldiging. De presentatie was in handen van de Haagse acteur en televisiepresentator Bas Muijs.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page