Hensley Meulens in Hall of Fame

Hensley Meulens treedt toe tot de Hall of Fame van de International League, één van de twee Triple A-competities uit de Amerikaanse Minor League. Dat heeft de International League vandaag bekend gemaakt. Een plaquette van de voormalig Major Leaguer uit Curaçao is inmiddels aan de Hall of Fame toegevoegd.

Hensley Meulens, momenteel hitting-coach in de Major League bij San Francisco Giants, maakte tussen 1988 en 1993 in dienst van Columbus Clippers furore in de International League. Voor deze ploeg werd hij in 1990 uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de competitie (.285 met 26 homeruns). Twee jaar later leidde hij de International League in homeruns (26), binnengeslagen punten (100) en gescoorde runs (96). Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de verovering van de Governors Cup.

De honkballer uit Curaçao is één van de slechts drie spelers uit de clubhistorie van Columbus Clippers, die in één sezoen minimaal honderd punten heeft binnengeslagen. Bovendien is hij terug te vinden in de top 5 van diverse aanvallende klassementen uit de historie van de Triple A-club. Na een uitstapje naar de Japanse profcompetitie speelde Meulens in 1997 nog één seizoen in de International League, toen hij in 1997 ging spelen voor Ottowa Lynx.

Ceremonies

Later in zijn carrière keerde Meulens als coach terug in de International League, toen hij hitting-coach werd voor Indianapolis Indians, waarvoor in die periode ook Yurendell de Caster drie jaar speelde. Meulens maakte in totaal vier seizoenen deel uit van de technische staf van deze club, voordat hij in 2010 zijn debuut maakte in de Major League als hitting-coach voor San Francisco Giants. Met deze club won Meulens sinds 2010 driemaal de World Series.

De 48-jarige Meulens, die in november tijdens de Premier 12 nog als manager aan het roer stond van het Nederlands Koninkrijksteam, is één van de twee honkballers die dit jaar worden toegelaten tot de Hall of Fame van de International League. De andere is Charlie Montoyo uit Puerto Rico, die in acht seizoenen Durham Bulls naar zeven divisietitels, een recordaantal van zes finales en twee kampioenschappen leidde.

Keuze

De keuze voor dit tweetal werd bepaald door onder meer nog levende Hall of Famers, bestuurders en leden van de Amerikaanse media. Van de stemgerechtigden kregen zij een meerderheid van de stemmen. Een plaquette met de naam van Meulens is inmiddels aan de Hall of Fame toegevoegd. Op een later moment worden voor Meulens en Montoyo nog ceremonies gehouden.

Met de toetreding van Meulens en Montoyo bestaat de in 1947 in het leven geroepen reizende Hall of Fame van de International League nu uit 118 leden, waarvan slechts acht afkomstig zijn van buiten de Verenigde Staten. De andere buitenlandse Hall of Famers zijn Joe Knight, Ben Mondor, George Selkirk (allen uit Canada), Frank Herrera (Cuba), Roberto Petagine (Venezuela) en Jimmy Walsh (Ierland).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page