Ook Andrelton Simmons in Hall of Fame

Werd eerder deze week Hensley Meulens nog opgenomen in de Hall of Fame van de International League, gisteravond trad Andrelton Simmons toe tot de Hall of Fame van het Western Oklahoma State College. Simmons is nog maar de 22e oud-student in deze sterrengallerij.

Andrelton Simmons werd als student van Western Oklahoma State College in 2010 in de tweede ronde gedraft door Atlanta Braves. Een glansrijke bliksemcarrière volgde, want twee jaar later maakte de korte stop van Curaçao al zijn debuut in de Major League.

Inmiddels heeft de 26-jarige Simmons al tweemaal een Gold Glove Award ontvangen en eenmaal zelfs een Platinum Glove Award. Reden genoeg voor Western Oklahoma State College om de honkballer van Curaçao op te nemen in de Hall of Fame van de Amerikaanse school.

Rugnummer

Gisteravond werd de honkballer van Los Angeles Angels tijdens een speciaal voor hem georganiseerd banket door de Alumni Association als 22e oud-student officieel toegelaten tot de Hall of Fame. Bovendien werd door Western Oklahoma State College het rugnummer 12 van Simmons uit de roulatie gehaald.

In zijn laatste seizoen in dienst van WOSC Pioneers kwam Simmons tot een slaggemiddelde van .472 met zeven homeruns en veertig binnengeslagen punten. Daarmee leidde hij zijn team naar de NJCAA Division II College World Series. Simmons heeft nog een speciale band met zijn Amerikaanse college waar hij in 2009 en 2010 voor speelde. Zo komt hij er nog elk jaar terug om te trainen.

Bijzondere bijdrage

De Hall of Fame werd in 1996 in het leven geroepen om oud-studenten te eren die een bijzondere bijdrage leveren aan de gemeenschap.

Voor het honkbalteam van Western Oklahoma State College hebben al diverse spelers uit het Nederlands Koninkrijk gespeeld. Behalve Simmons ook de Arubaanse buitenvelder Randolph Oduber en Sherman Lacrus, die in 2013 werd gedraft door Texas Rangers. De catcher werd op aanraden van Simmons eerder al binnengehaald bij het team van WOSC Pioneers. Ook catcher Sicnarf Loopstok (Cleveland Indians) kwam uit voor het team van WOSC. Momenteel speelt de Curaçaose honkballer Kendrick Delima uit voor het Amerikaanse collegeteam.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page