Pitcher Loek van Mil in Australische finale

Loek van Mil heeft zich met zijn club Adelaide Bite geplaatst voor de finale van de Australian Baseball League. Het is de derde keer in de jonge historie van de ABL dat Adelaide Bite in de eindstrijd staat. Daarin is vanaf vrijdag Brisbane Bandits de tegenstander.

Als de respectievelijk nummers twee en drie van de reguliere competitie maakten Canberra Cavalry (31-25) en Adelaide Bite (30-26) deze week in een best-of-three uit welk team zich als tweede zou plaatsen voor de finale. De ploeg van Loek van Mil had gisteren in de dubbel tegen Canberra Cavalry aan één overwinning voldoende om zich te plaatsen voor de finale. Adelaide Bite had vrijdag de eerste wedstrijd al met 6-4 gewonnen, waarin Van Mil de laatste 2 1/3 innings perfect afsloot.

Het tweede duel moest door de storm en regen worden afgelast, waardoor beide teams gisteren de laatste twee wedstrijden uit de best-of-three achter elkaar moesten spelen. Daarin hield Canberra Cavalry, de kampioen uit het seizoen 2012-2013, met een 3-2 zege de hoop aanvankelijk nog levend. Maar in de tweede wedstrijd uit de dubbel boekte Adelaide Bite de beslissende zege: 2-9. In de derde inning werd de wedstrijd beslist toen Adelaide een 2-1 achterstand omboog in een 2-5 voorsprong. .

Eindstrijd

Daarmee heeft Adelaide Bite zich als tweede team geplaatst voor de eindstrijd van de Australian Baseball League. De finale gaat vrijdag van start als Adelaide Bite voor de eerste wedstrijd uit de best-of-three op bezoek gaat bij Brisbane Bandits. Dit team had zich met 37 overwinningen in 56 wedstrijden als winnaar van de reguliere competitie direct geplaatst voor de finale.

Beide teams wonnen nog nooit eerder de in 2010 mede door Major League Baseball opgerichte professionele Australian Baseball League. Adelaide Bite kan de zestiende Claxton Shield, het Australische kampioenschap, en nog maar de eerste sinds 1980 winnen voor de staat South Australia. Vorig jaar verloor Adelaide Bite de best-of-three van de finale van titelverdediger Perth Heat met 2-1. Brisbane Bandits vertegenwoordigt de staat Queensland, die in de historie negen kampioenen voorbracht en de laatste in 2006.

Winnaar

Van Mil gooide sinds zijn debuut vorige maand dertien wedstrijden voor de ploeg van manager Steve Mintz. Daarin stapte hij driemaal als winnaar van de heuvel en behaalde hij vijfmaal een save. In 15 1/3 inning kwam Van Mil tot negentien strikeouts en slechts zes keer vier wijd. Hij stond vijf verdiende punten toe (2.93), onder meer door twee homeruns. In zijn laatste vijf wedstrijden, waarin hij in totaal acht innings gooide, stond Van Mil zelfs geen enkel punt meer toe.

De 31-jarige Nederlandse pitcher bereidt zich in Australië voor op het nieuwe seizoen, waarin hij mogelijk de kans krijgt om voor het Triple A-team Rochester Red Wings aan zijn tiende seizoen in de Amerikaanse Minor League te starten. Vorig jaar september speelde hij na één jaar afwezigheid al drie wedstrijden voor dit team van Minnesota Twins.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page