Van den Hurk en Balentien terug in Japan

Pitcher Rick van den Hurk en buitenvelder Wladimir Balentien zijn deze week teruggekeerd in Japan. Daar beginnen zijn met hun clubs aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die voorbereiding gaat voor beide spelers morgen van start.

Rick van den Hurk arriveerde vrijdag voor zijn tweede seizoen in Japan. Met titelverdediger Softbank Hawks begint hij morgen aan zijn Spring Training. De club uit Fukuoka bereidt zich tot en met 29 februari voor op het Ikimeno Mori Sports Park in Miyazaki. Daar werd gisteren al voor de Japanse kampioen een parade gehouden. Ook Van den Hurk nam aan die parade deel.

Een dag voor de komst van de Nederlandse pitcher landde ook de Curaçaose honkballer Wladimir Balentien al op Japanse bodem. Voor Balentien wordt het inmiddels zijn zesde seizoen in dienst van Yakult Swallows.

Oefenwedstrijd

De verliezend finalist van vorig jaar verblijft van maandag 1 tot en met donderdag 25 februari voor Spring Training in het Urasoe Stadium in Okinawa. De eerste oefenwedstrijd staat vooralsnog voor zaterdag 13 februari op het programma. Dan ontvangt Yakult Swallows de honkballers van Yokohama Bay Stars.

Balentien miste vorig jaar een groot deel van het seizoen door een operatie. In september maakte hij zijn rentree. Hij was daarmee op tijd fit om met zijn team deel te nemen aan de Japan Series, waarin uiteindelijk werd verloren van het Softbank Hawks van Rick van den Hurk. Afgelopen november nam Balentien met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de Premier 12. Voor dat toernooi had Van den Hurk bedankt.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page