Opnieuw titel voor Yurendell de Caster

Na het kampioenschap in de profcompetitie van Nicaragua heeft Yurendell de Caster met Gigantes de Rivas gisteravond opnieuw een titel in de wacht gesleept. De 36-jarige honkballer van Curaçao won met zijn team de Serie Latinoamericana. In een met ruim vijftienduizend toeschouwers volgepakt Estadio Nacional Dennis Martínez walste de thuisploeg uit Nicaragua in de finale met 12-3 over de Colombiaanse honkballers heen.

Gigantes de Rivas plaatste zich vorige week als kampioen van de Liga de Beisbol Profesional Nacional voor dit Latijns-Amerikaans kampioenschap, waarvan Nicaragua de gastheer was. Eerder nam de club in 2014 al deel aan dit toernooi waarin de kampioenen van vier nationale profcompetities hun land vertegenwoordigen.

De ploeg van aanvoerder Yurendell de Caster opende de vierde editie van Serie Latinoamericana afgelopen dinsdag met een 3-6 nederlaag in tien innings tegen de Panamese kampioen Indios de Urracá. Maar hierna versloeg Gigantes de Rivas wel op rij Tigres de Cartagena uit Colombia (4-1) en Brujos de Los Tuxtlas uit Mexico (1-0), respectievelijk de winnaars van 2014 en 2013.

Beste slagman

Met dat resultaat legden de honkballers uit Nicaragua beslag op de eerste plaats in de voorrondes en plaatste de ploeg van de Cubaanse manager Germán Mesa zich direct voor de finale van gisteravond. De Caster sloot de voorrondes af als beste slagman van het toernooi. De international kwam in drie wedstrijden tot vier honkslagen (.500), kreeg vier keer vier wijd en scoorde één punt.

Gigantes de Rivas is de eerste winnaar uit Nicaragua gewonnen tijdens de Serie Latinoamericana.

Gigantes de Rivas is de eerste winnaar uit Nicaragua gewonnen tijdens de Serie Latinoamericana.
Foto: © de Nederlandse honkbalsite

In de eindstrijd werd gisteravond de Colombiaanse kampioen Tigres de Cartagena opnieuw verslagen. Al in de tweede inning legde Gigantes de Rivas met vijf runs de basis voor de winst. Na een vrije loop scoorde De Caster in deze tweede slagbeurt het eerste punt voor zijn ploeg. Nadat in de achtste inning nogmaals vijf spelers de thuisplaat passeerden, was de winst een feit: 12-3.

Titels

De Caster speelde het duel als aangewezen slagman. Hij kwam uiteindelijk vier keer aan slag, kreeg twee keer vier wijd en sloeg een honkslag in de achtste inning, waarmee hij het achtste punt voor zijn ploeg binnensloeg. Zelf sneuvelde de honkballer van Curaçao even later op de thuisplaat na een tweehonkslag van Dwight Britton. Catcher Luis Allen nam drie van de vijftien honkslagen van zijn ploeg voor zijn rekening en werd na afloop van de finale uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Met de 12-3 overwinning in de finale is voor het eerst een team uit Nicaragua winnaar geworden van de Serie Latinoamericana. Eerder gingen de titels naar het Mexicaanse Brujos de Los Tuxtlas (2013) en de Colombiaanse teams Tigres de Cartagena (2014) en Leones de Montería (2015). Het was de tweede keer dat een team uit Nicaragua in de finale stond. De eerste keer was Tigres de Chinandega in 2013. In dat jaar stond het team eveneens onder leiding van Germán Mesa. Overigens vond de uitreiking van de individuele prijzen pas later op de avond plaats in hotel, doordat uitzinnige toeschouwers het veld van het Estadio Nacional Dennis Martínez in Managua (Nicaragua) waren opgestormd en de ceremonie niet daar kon worden gehouden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page