Curaçao treedt toe tot ALBP

Werd zondagavond Yurendell de Caster nog de eerste Curaçaose winnaar van de Serie Latinoamericana, in de toekomst kunnen meer honkballers van Curaçao in aanmerking komen voor het Latijns-Amerikaanse kampioenschap. Gisteravond is Curaçao als lid officieel toegetreden tot de Asociación Latinoamericana de Béisbol Profesional (ALBP), waarmee de weg vrij is voor deelname aan de Serie Latinoamericana in 2017.

Curaçao voerde vorig jaar al gesprekken om in 2016 deel te nemen aan de Serie Latinoamericana. Dat toernooi kwam echter te vroeg, waardoor het eiland geen team kon afvaardigen. Wel kwam de Curaçaose honkballer Yurendell de Caster tijdens de vierde editie in actie. Hij werd met zijn Gigantes de Rivas de eerste kampioen uit Nicaragua. Twee jaar eerder nam ook Randall Simon met Gigantes de Rivas deel aan de Serie Latinoamericana in het Colombiaanse Montería.

Al een tijdlang zijn er plannen om een profcompetitie op Curaçao op te richten. Dat biedt voor het eiland de mogelijkheid om in de toekomst eveneens de winnaar van de lokale profcompetitie naar de Serie Latinoamericana te sturen. Afgelopen week namen vier kampioenen uit de profcompetities van Nicaragua, Colombia, Panama en Mexico deel aan de vierde editie.

Champions Cup

Gisteren werd Curaçao, tijdens een bijeenkomst in de Salón de la Fama, de Hall of Fame, van het Estadio Nacional Dennis Martínez, officieel gepresenteerd als het vijfde lid van de ALBP. Met de toetreding tot deze Latijns-Amerikaanse proforganisatie heeft Curaçao officieel de mogelijkheid om al in 2017 deel te nemen aan de vijfde editie van de Serie Latinoamericana, waarvoor de Mexicaanse stad Xalapa is aangewezen als gastheer.

In navolging van Curaçao hebben ook Chili en Brazilië interesse getoond om zich aan te sluiten bij de ALBP. Gesprekken met deze bonden worden later dit jaar gevoerd. Een ander plan van de Asociación Latinoamericana de Béisbol Profesional is de vorming van een Champions Cup voor teams uit diverse (winter)competities in Europa, Azië en Amerika.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page