Nieuwe club voor Roger Bernadina

Twee weken voor de start van de voorbereiding op de aankomende competitie heeft buitenvelder Roger Bernadina een nieuwe club gevonden. De honkballer uit Den Haag heeft een overeenkomst bereikt met New York Mets. Van deze Amerikaanse proforganisatie heeft Bernadina bovendien een uitnodiging ontvangen voor Spring Training met de hoofdmacht.

De 31-jarige Roger Bernadina sloot vorig jaar zijn veertiende seizoen als profhonkballer af voor Colorado Rockies. In dienst van het Triple A-team Albuquerque Isotopes kwam hij tot een slaggemiddelde van .276 met 62 binnengeslagen punten en vijftien homeruns. Het leverde hem in augustus de titel Power Hitter of the Year op tijdens de 2015 Players Choice Awards van Albuquerque Isotopes

In november koos de ervaren buitenvelder voor een status als free-agent om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Die heeft hij nu gevonden in New York Mets. Het wordt de zevende  Amerikaanse club voor Bernadina, die eerder speelde voor Montreal Expos, Washington Nationals, Philadelphia Phillies, Cincinnati Reds, Los Angeles Dodgers en Colorado Rockies. Tussen 2008 en 2014 speelde Bernadina 548 wedstrijden in de Major League, waarin hij kwam tot een slaggemiddelde van .236.

Spring Training

Onderdeel van de overeenkomst van Bernadina met New York Mets is een uitnodiging voor Spring Training met de hoofdmacht. Het wordt het tiende jaar op rij dat Bernadina deelneemt aan Spring Training van Major League Baseball. Vorig seizoen speelde Bernadina in de voorbereiding op de nieuwe competitie nog drie wedstrijden voor Colorado Rockies. Woensdag 24 februari mag Bernadina zich in Port St. Lucie (Florida) bij zijn nieuwe club melden om de voorbereiding op het nieuwe seizoen te beginnen. De eerste trainingen starten voor hem twee dagen later.

New York Mets start de Grapefruit League op donderdag 3 maart met een wedstrijd tegen Washington Nationals, de voormalig werkgever van Bernadina. Tijdens Spring Training krijgt Bernadina de kans om een eventuele plek als vijfde buitenvelder bij New York Mets binnen te halen. Als het Bernadina lukt, wordt hij Ralph Milliard (1998) de tweede speler uit het Nederlands Koninkrijk die voor New York Mets in de Major League uitkomt. Niettemin is de verwachting dat de ervaren honkballer het seizoen gaat starten voor Las Vegas 51s, dat uitkomt in de Triple Pacific Coast League. In diezelfde competitie speelde de Nederlandse buitenvelder vorig seizoen ook met Albuquerque Isotopes.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page