’t Hoen uitgeroepen tot beste Europese coach

Evert-Jan ’t Hoen heeft vandaag in Hoofddorp een onderscheiding ontvangen als beste coach van Europa. De manager van Curaçao Neptunus kreeg de prijs voor Coach of the Year tijdens het congres van de Europese honkbalbond CEB in Hoofddorp.

Curaçao Neptunus werd afgelopen seizoen de meest succesvolle Europese club. Niet alleen wonnen de Rotterdammers voor het derde jaar op rij de landstitel, maar werd in juni het Europa Cup-toernooi in Rotterdam gewonnen. In het bijzijn van 1600 toeschouwers werd Draci Brno in de finale met 802 verslagen.

Dat Europese succes kreeg twee maanden later een vervolg in de best-of-three van de European Champions Cup. Na een nederlaag in Bologna, bleek hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen met zijn ploeg in het eigen Neptuus Familiestadion opnieuw succesvol. Via twee overwinningen op het Italiaanse Bologna werd de Europese clubtitel veroverd.

Opvolger

Dat succes leverde ’t Hoen in december al de titel van Coach of the Year op tijdens de uitreiking van de Stars Awards van de KNBSB. Vandaag heeft ’t Hoen, die eind vorig jaar bovendien was genomineerd als Rotterdamse Sportcoach van het Jaar tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond, een nieuwe onderscheiding ontvangen.

Tijdens het jaarlijkse gezamenlijke congres van de Europese honkbalbond CEB en de Europese softbalbond ESF werd ’t Hoen uitgeroepen tot Coach of the Year. Het congres werd door 29 van de 28 aangesloten federaties bijgewoond. Met zijn prijs is ’t Hoen de opvolger geworden van de Italiaan Doriano Bindi, die vorig jaar door de CEB als Coach of the Year werd uitgeroepen door zijn prestaties met San Marino.

Uitzonderlijke inzet

Bleef het Nederlands honkbal vorig jaar nog met lege handen tijdens de uitreikingen van de individuele prijzen op het CEB congres, vandaag was dat wel anders. Behalve ’t Hoen kregen nog twee andere Nederlanders een prijs toegekend. Scheidsrechter Johan Brandsma kreeg van de Europese honkbalbond een CEB Award voor zijn buitengewone inzet voor het Europese honkbal. Brandsma begon zijn carrière als scheidsrechter in 1986 en was tussen 1992 en 2014 actief op internationaal niveau. De onderscheiding voor de beste scorer ging naar de afwezige Feiko Drost.

De andere onderscheidingen gingen naar onder meer de Kroaat Tomaslav Ozimec (Umpire of the Year) en naar de Austrian Baseball Federation (Federation of the Year).

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page