Jurrjens naar Taiwanese profcompetitie

Pitcher Jair Jurrjens vervolgt zijn profcarrière in de Chinese Professional Baseball League. De dertigjarige honkballer van Curaçao heeft een overeenkomst afgesloten met Uni-President 7-Eleven Lions. Jurrjens wordt de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk die voor deze club gaat spelen.

De Taiwanese club heeft zich flink versterkt voor het nieuwe seizoen. Nadat in januari buitenvelder Félix Pie al werd aangetrokken zijn nu ook de voormalig Major League-pitchers Jair Jurrjens en Bruce Billings aangetrokken.

Jurrjens speelde acht seizoenen in de Major League. Billings kwam tijdens twee seizoenen in vijf wedstrijden uit in de Majors. Pie en Billings hebben zich vandaag al bij hun nieuwe club gemeld. Jurrjens wordt pas morgen in Taiwan verwacht.

Premier 12

Daarmee keert Jurrjens terug naar het land waar hij drie maanden geleden ook al verbleef. Toen nam hij met het Nederlands Koninkrijksteam in Taiwan deel aan de eerste editie van de Premier 12. De selectie van manager Hensley Meulens bereikte de kwartfinales en Jurrjens gooide als startend pitcher zes solide innings tegen Cuba. Zijn start in de kwartfinales ging echter niet door, nadat de pitcher van Curaçao in verband met familie-omstandigheden het toernooi abrupt moest verlaten. Het was zijn tweede toernooi met Oranje voor Jurrjens sinds zijn debuut tijdens de World Baseball Classic van 2006.

De overeenkomst van Jurrjens met Uni-President 7-Eleven Lions is zijn eerste met een niet-Amerikaanse profclub. De afgelopen dertien seizoenen speelde de Curaçaose pitcher in het Amerikaans profhonkbal. Daarin kwam de voormalig All Star in 53 wedstrijden uit in de Major League voor Detroit Tigers, Atlanta Braves, Baltimore Orioles en Colorado Rockies. Vorig jaar speelde hij zeventien wedstrijden voor het Triple A-team Albuquerque Isotopes, voordat Colorado Rockies eind augustus het contract met Jurrjens verbrak.

Belangrijke waarde

Jurrjens wordt de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk, die gaat spelen voor Uni-President 7-Eleven Lions. Eerder gingen pitchers Rob Cordemans (2007) en Shairon Martis (2014) hem al voor. Martis gooide 151 innings met acht overwinningen en zeven nederlagen. Hij sloot het seizoen af met een verdiende puntengemiddelde van 3.14 en was daarmee van belangrijke waarde voor zijn ploeg. De negenvoudig kampioen uit Tainan City bereikte tussen 2006 en 2013 acht keer de Taiwan Series en won daarvan vijf keer het kampioenschap, maar wist zich in de afgelopen twee seizoenen niet meer voor de finale te plaatsen. Vorig seizoen eindigde het team op een vierde en laatste plaats.

De profclubs in Taiwan zijn inmiddels gestart met Spring Training. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt Uni-President 7-Eleven Lions tussen 27 februari en 6 maart een vijftal oefenwedstrijden tegen verschillende teams uit de Zuid-Koreaanse profcompetitie. Voordat de nieuwe competitie in de CPBL van start gaat, spelen de nationale teams van Japan en Chinese Taipei eerst op 5 en 6 maart in het Nagoya Dome en Osaka Dome een paar vriendschappelijke wedstrijden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page