Hérnandez in 2016 niet terug bij Vaessen Pioniers

Ricardo Hérnandez keert terug naar Italië. De Venezolaanse pitcher, die afgelopen twee seizoenen onder contract stond van Vaessen Pioniers, gaat spelen voor Rimini. In 2012 kwam Hernández al in de Italian Baseball League uit voor Danesi Nettuno.

Het vertrek van Hérnandez naar de Italiaanse competitie is een aderlating voor Vaessen Pioniers. De afgelopen twee seizoenen kwam hij in de hoofdklasse uit voor deze Hoofddorpse club. Verdeeld over twee seizoenen gooide de linkshandige pitcher 28 wedstrijden in de reguliere competitie. Afgelopen seizoen was hij met een verdiende puntengemiddelde van 2.29 de beste pitcher bij de Hoofddorpse club. Hij won achtmaal en verloor drie duels.

Daarnaast leidde Hérnandez de gehele hoofklasse in onder meer aantal gegooide innings (86 1/3), strikeouts (96) en gestarte wedstrijden (14). Ook in de Play-Offs was Hérnandez belangrijk voor Pioniers. Hij speelde drie wedstrijden in 2014 en nog eens drie in 2015. De Venezolaan won drie van die wedstrijden en verloor er geen enkele. Zowel in 2014 (0.40) als in 2015 (2.18) was hij de beste pitcher van Pioniers in de Play-Offs. Vaessen Pioniers heeft laten weten op zoek te gaan naar een vervanger.

European Champions Cup

De komst van Hérnandez naar Rimini, dat dit jaar gastheer is van de European Champions Cup, werd vandaag door de Italiaanse club bevestigd. De linkshandige Venezolaanse honkballer beschikt over een Spaans paspoort en kan daardoor zeer nuttig zijn voor Rimini tijdens het aankomende Europese avontuur. Hérnandez speelde eerder in Europa ook al voor het Spaanse CB Barcelona (2011 en 2013). Bovendien kwam hij vier seizoenen uit in de Amerikaanse Minor League voor Florida Marlins.

Door zijn Spaanse paspoort werd Hérnandez ook geselecteerd voor de nationale ploeg van Spanje, waarmee hij in 2013 deelnam aan de World Baseball Classic en in 2012 en 2014 aan het Europees kampioenschap.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page