Honkballers naar St. Petersburg International Baseball

Voor het eerst sinds 2012 keren Nederlandse honkballers tijdens Spring Training terug naar het zonnige St. Petersburg in Tampa (Florida). Vier jaar nadat het Nederlands team een unieke zege boekte op Atlanta Braves reizen zeven talentvolle Nederlandse spelers met een Europese selectie af naar Florida voor deelname aan St. Petersburg International Baseball.

Het Europese team wordt van woensdag 9 tot en met zondag 20 maart één van de deelnemers aan de zesde editie van de St. Petersburg International Baseball. Met de vorming van het Europese talententeam wordt een vervolg gegeven aan de optredens van Europa tijdens het Amerikaanse kampioenschap in juni in Jupiter (Florida) en de Asia Winter Baseball League afgelopen najaar in Taiwan.

Voor het Europese team dat deel gaat nemen aan de St. Petersburg International Baseball vormt Major League Baseball opnieuw een selectie met grote talenten uit verschillende Europese landen. Daarvoor hebben in totaal zeven Nederlandse honkballers een uitnodiging ontvangen, waaronder pitcher Nick Keur (Vaessen Pioniers), buitenvelder Julian Rip (UVV) en binnenvelder Tommy van der Sanden (DSS). Zij maakten de afgelopen seizoenen hun debuut in de hoofdklasse.

Debuut

De andere vier spelers zijn pitchers Donny Breek (DSS) en Darryl Jamoena (Storks), catcher Ruben Prins (DSS) en binnenvelder Menno Lenting (DSS). Breek, Lenting en Prins zijn drie van de talenten die na afgelopen seizoen zijn overgestapt naar DSS en dit jaar voor de Haarlemse ploeg hun debuut kunnen maken in de hoofdklasse. Zij kwamen over van respectievelijk Scimitars en de Rookies van Neptunus. Prins nam vorig jaar met Curaçao Neptunus al deel aan het Europa Cup-toernooi. In december ontving hij van de KNBSB de Ron Fraser Award voor de meest veelbelovende jeugdspeler.

Voor Rip, Lenting en Prins wordt het het tweede toernooi met een Europees All Star Team. In juni vorig jaar namen zij met een Europees U23 All Star Team deel aan het nationale Amerikaanse kampioenschap in Jupiter (Florida). Keur en Rip verbleven bovendien begin dit jaar ook al in de Verenigde Staten voor de International Power Showcase in Miami.

Eerste overwinning

De St. Petersburg International Baseball zag in 2011 het levenslicht. De stad St. Petersburg wilde daarmee nieuw leven blazen in het historische Al Lang Stadium, dat voor Spring Training lang werd gebruikt als thuisbasis voor teams uit de Major League. Het Nederlands team nam deel aan de eerste twee edities. In 2011 speelde Nederland onder meer wedstrijden tegen Tampa Bay Rays en Philadelphia Phillies. Een jaar later stond Oranje ook tegenover onder meer Pittsburgh Pirates en Atlanta Braves. Van dat laatste team werd toen met 4-9 gewonnen, de eerste overwinning van een Nederlands team op een Amerikaanse profclub met actieve Minor en Major League-spelers.

Speelde Nederland in 2011 en 2012 nog in het historische Al Lang Stadium, de aankomende editie van het evenement vindt plaats op het nabijgelegen Walter Fuller Complex in St. Petersburg. Tegenstanders worden het nationale U18-team van Canada en talentenselecties uit Puerto Rico en Australië. Het Canadese U18-team nam aan vrijwel alle edities van de St. Petersburg International Baseball deel. Aan het evenement nemen verder ook teams deel van Philadelphia Phillies, Toronto Blue Jays, New York Yankees, Atlanta Braves, Detroit Tigers en Tampa Bay Rays.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page