Jones weer even terug bij Atlanta Braves

Andruw Jones is voor twee weken weer terug bij de club waar hij zijn grootste successen heeft geboekt. De voormalig Major Leaguer gaat de komende dagen in Florida als gastinstructeur aan de slag tijdens Spring Training van Atlanta Braves. Het is de eerste keer dat hij door zijn oude club voor deze rol is gevraagd. 

De 38-jarige Andruw Jones nam drie maanden geleden met het Nederlands Koninkrijksteam nog deel aan de Premier 12. Mede door middel van dat toernooi probeerde hij zich in de kijker te spelen bij een Major League-club. In augustus had hij al laten weten nog één poging te ondernemen om een uitnodiging te ontvangen voor Spring Training.

Die uitnodiging bleef uit. Als speler. Niettemin is de voormalig Major Leaguer nu wel als instructeur teruggekeerd naar Florida voor Spring Training. Hij verblijft daar tot en met volgende week zondag op het ESPN Wide World of Sports of Complex in Florida, sinds 1998 de thuisbasis tijdens Spring Training van Atlanta Braves.

Eerste trainingen

Jones is één van de oud-gedienden, die als gastinstructeur door Atlanta Braves zijn uitgenodigd om te helpen bij de voorbereiding op het nieuwe seizoen. In Lake Buena Vista (Florida) kan de honkballer van Curaçao onder meer aan de slag met zijn landgenoot Ozhaino Albies, die als non roster invitee in het kamp verblijft. Afgelopen vrijdag meldden de pitchers en catchers zich al op het complex. Morgen volgen ook de overige spelers. Donderdag starten de eerste trainingen voor de volledige selectie.

Andruw Jones speelde in totaal zeventien seizoenen in de Amerikaanse Major League, maar zit sinds het einde van 2014 zonder contract. De vijfvoudig All Star speelde zijn laatste wedstrijd in de Major League op 3 oktober 2012 toen hij nog speelde voor New York Yankees. Eerder kwam de honkballer van Curaçao ook uit voor Los Angeles Dodgers, Texas Rangers en Chicago White Sox.
Zijn grootste successen boekte Jones echter in dienst van Atlanta Braves, waarvoor hij speelde sinds zijn debuut in 1996 tot en met het seizoen 2007 en waarmee hij in 1996 de World Series won.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page