Andruw Jones in Hall Of Fame van Atlanta Braves

Andruw Jones treedt toe tot de Hall of Fame van Atlanta Braves. Dat heeft de Major League-organisatie vandaag bekendgemaakt. De voormalig buitenvelder wordt samen met clubvoorzitter John Schuerholz de 29e en 30e icoon in de sterrengallerij van de club uit Atlanta.

Voor Andruw Jones wordt op vrijdag 19 augustus op Turner Field een ceremonie gehouden voorafgaand van de wedstrijd van Atlanta Braves tegen Washington Nationals. Hij wordt dan gelijktijdig met clubvoorzitter John Schuerholz aan de Hall of Fame toegevoegd. Schuerholz wordt gezien als één van de meest invloedrijke personen in de historie van Atlanta Braves.

Met de toetreding van Jones en Schuerholz komt het totaal van de Atlanta Braves Hall of Fame op dertig personen. Eerder gingen onder meer voormalig spelers Hank Aaron, Greg Maddux, Chipper Jones en manager Bobby Cox het tweetal al voor. Jones reageerde verheugd op zijn uitverkiezing. “Nu kan ik officieel zeggen dat ik een punt achter mijn spelerscarrière zet”, liet hij aan de aanwezige pers weten.

Gastinstructeur

Gisteren keerde de 38-jarige voormalig Major Leaguer weer terug bij zijn oude club. Tot en met volgende week zondag is hij gastinstructeur tijdens Spring Training van Atlanta Braves. Hoewel Jones nog hoopte op een nieuw contract bij een profclub, zat dat er niet meer in. Jones hoopt nu als trainer of coach verbonden te kunnen blijven aan Atlanta Braves.

Jones maakte voor Atlanta Braves op negentienjarige leeftijd zijn debuut in de Major League en speelde tussen 1996 en 2007 uiteindelijk twaalf seizoenen voor deze club. Met Atlanta Braves stond hij in 1996 in de World Series.

Gold Glove Award

De buitenvelder van Curaçao won tussen 1998 en 2007 tien keer op rij een Gold Glove Award. Alleen de legendes Willie Mays en Roberto Clemente wonnen deze onderscheiding als buitenvelder vaker. Jones werd tijdens zijn carrière gezien als de beste verdedigende midvelder in de Major League. De kans is groot dat Jones daarmee in aanmerking gaat komen om als eerste honkballer van Curaçao in 2018 toe te treden tot de Amerikaanse Hall of Fame.

Zowel verdedigend als aanvallend was Jones in zijn gloriedagen van grote waarde voor de club uit Atlanta. In 2005 sloeg de honkballer van Curaçao de meeste homeruns (51) in de Major League. Dat leverde de vijfvoudig All Star in dat seizoen de Silver Slugger Award, de Hank Aaron Award en de Babe Ruth Homerun Award op. Jones, die in 1995 werd uitgeroepen tot Minor League Player of the Year, werd in 1996 op negentienjarige leeftijd ook al de jongste speler die een homerun sloeg in de World Series. Hij verbrak daarmee het record van Mickey Mantle, nota bene op de geboortedag van deze legende.

Nederlands Koninkrijksteam

Jones speelde zijn laatste wedstrijd in de Major League op 3 oktober 2012 toen hij nog speelde voor New York Yankees. Eerder kwam de honkballer van Curaçao ook uit voor Los Angeles Dodgers, Texas Rangers en Chicago White Sox. Na zijn carrière in de Major League speelde Jones in 2013 en 2014 nog twee seizoenen voor Tohoku Rakuten Golden Eagles in de Japanse Nippon Professional Baseball. Met dit team won hij in 2013 het kampioenschap van Japan en werd hij in dat jaar geselecteerd voor de Japanse All Star Game.

Zijn laatste officiële wedstrijd speelde Jones afgelopen november in dienst van het Nederlands Koninkrijk. Daarmee nam hij in Taiwan deel aan de Premier 12. Deze winter reisde Jones met het Nederlands Koninkrijksteam ook mee op handelsmissie naar Cuba.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page