Berrevoets weer hoofdcoach bij HCAW

Roy Berrevoets keert als hoofdcoach terug aan het roer bij HCAW. De oud-speler van de Bussumse club is aangesteld als vervanger van Ralph Milliard. Eerder was Berrevoets al in de seizoenen 2007 en 2008 actief als hoofdcoach bij de hoofdmacht van HCAW.

Met het aanstellen van de 46-jarige Berrevoets is voor HCAW na vijf maanden een einde gekomen aan de zoektocht naar een opvolger van voormalig Major Leaguer Ralph Milliard. In overleg met hem besloot HCAW vorig jaar september de samenwerking na één jaar te beëindigen.

Onder leiding van Milliard eindigde HCAW in de reguliere competitie op de zevende plaats en werd pas in het slotweekeinde van de competitie degradatie ontlopen. Met het vertrek van Milliard keren ook assistent-coaches Marlon Frolijk (hoofdcoach RCH-Pinguïns) en Robbert Keetelaar (gestopt) niet terug bij HCAW.

Invulling

De afgelopen weken trainde de selectie van HCAW nog onder leiding van onder meer oud-spelers Jurjan Koenen en Joep van Els, om zich alvast voor te kunnen bereiden totdat een nieuwe hoofdcoach was gevonden. De trainingen worden nu overgenomen door Berrevoets. In overleg met Berrevoets wordt er op dit moment gewerkt aan de verdere invulling van de technische staf.

Voor Berrevoets wordt het zijn derde seizoen als hoofdcoach bij hoofdklasser HCAW. In 2004 begon hij al met coachen bij de hoofdmacht als assistent van manager Bill Froberg. Na het vertrek van Froberg werd Berrevoets in 2007 aangesteld als hoofdcoach, een taak die hij twee seizoenen uitvoerde met Jurjan Koenen. Na afloop van het seizoen 2008 legde Berrevoets zijn taken neer om zich op zijn maatschappelijke carrière te kunnen richten.

Landstitel

Het erelid van HCAW, die negen interlands speelde voor het Nederlands team, keerde in 2011 echter kortstondig als bench-coach terug in de hoofdklasse. De 46-jarige Berrevoets speelde zelf tussen 1987 en 2004 ruim vierhonderd wedstrijden in de hoofdklasse voor HCAW. Met dit team won hij de landstitel in 1996 en 1998. Na zijn spelerscarrière werd zijn rugnummer 24 door HCAW uit de roulatie gehaald.

Zaterdag start HCAW de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Er wordt onder meer geoefend tegen L&D Amsterdam (5 en 6 maart) en DSS (12 en 13 maart). Zaterdag 20 maart spelen de Bussumse honkballers in Antwerpen tegen Royal Greys. Daarnaast neemt de selectie op 26 en 27 maart deel aan het MJFP Jan van de Vegte Memorial Toernooi in Nijmegen en van 1 tot en met 3 april aan het eigen I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi.
HCAW start het nieuwe seizoen op donderdag 14 april met een drieluik tegen Kinheim. Donderdag 14 en zaterdag 16 april gaan de Bussumse honkballers op bezoek in het Haarlemse Pim Mulierstadion. Zondag 17 april is de opening van het seizoen in Bussum.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page