Jones langer aan de slag bij Atlanta Braves

Het verblijf van Andruw Jones bij Atlanta Braves zal langer duren dan de twee weken dat hij als gastinstructeur aanwezig is in Lake Buena Vista. De honkballer uit het Nederlands Koninkrijksteam is vandaag door de Major League-club uit Atlanta aangesteld als speciale assistent. “Ik ben heel blij om weer terug te zijn bij de organisatie van Atlanta Braves”, aldus de 38-jarige Jones.

Voormalig Major Leaguer Andruw Jones kreeg van Atlanta Braves niet de kans om zijn carrière als speler af te sluiten bij de club waar hij zijn indrukwekkende carrière op zestienjarige leeftijd is begonnen. Maar niettemin heeft de organisatie uit Atlanta zijn verloren zoon nu wel definitief in de armen gesloten.

Vorige week begon Andruw Jones bij de start van Spring Training al aan zijn eerste klus als gastinstructeur bij Atlanta Braves. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij door zijn oude club bovendien opgenomen in de Hall of Fame. Nu heeft Atlanta Braves, naar aanleiding van zijn positieve invloed tijdens de afgelopen week van Spring Training, de honkballer van Curaçao ook een baan gegeven als special assistant.

Officiële afscheid

Jones volgt daarmee zijn voormalig ploegenoot Chipper Jones, die dezelfde functie al kreeg afgelopen december. Derde honkman Chipper Jones zette in 2012 een punt achter zijn spelersloopbaan. Andruw Jones kondigde zijn officiële afscheid vorige week aan, nadat hij te horen had gekregen dat hij werd opgenomen in de Hall of Fame van Atlanta Braves.

In dienst van de club waar hij tussen 1996 en 2007 zijn grootste successen vierde, begint Andruw Jones nu aan zijn tweede honkballeven. Als special assistant to baseball operations gaat hij dit seizoen aan de slag met de buitenvelders uit de gehele organisatie. Ook zal hij deelnemen aan internationale initiatieven.

Waardevol

“We zijn erg enthousiast dat we Andruw als speciale assistent aan onze staff hebben kunnen toevoegen”, liet general manager John Coppolella vandaag weten. “Hij is misschien wel de meest succesvolle defensieve buitenvelder in de historie van onze organisatie en één van de beste in de geschiedenis van het honkbal.”

Coppolella verwacht veel van de Curaçaose honkballer. “Met zijn kennis en ervaring wordt hij heel waardevol voor onze jonge spelers.” Ook de tienvoudig Gold Glove-winnaar en vijfvoudig All Star kijkt uit naar zijn nieuwe rol. “Dit is de plek waar ik mijn carrière ben begonnen”, aldus Jones. “Ik kijk er naar uit om met de jonge spelers te werken en ze te zien groeien.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page