Bart Volkerijk nieuwe algemeen directeur bij KNBSB

Bart Volkerijk wordt de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. Dat heeft de KNBSB vandaag bekendgemaakt Hij is aangesteld als opvolger van Hans Meijer, die aan het einde van dit jaar met pensioen gaat. Oud-international Volkerijk speelde in totaal 21 seizoenen in de Nederlandse hoofdklasse.

De 59-jarige Bart Volkerijk is sinds 2006 werkzaam als directeur van Sportservice Zuid-Holland. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van het World Port Tournament en vervulde hij diverse (bestuurs)functies bij de Haagse hoofdklasser AdoLakers. Bij deze club, die vorig jaar werd opgeheven, was Volkerijk benoemd tot Lid van Verdienste. Met ingang van 16 mei begint Volkerijk aan zijn nieuwe functie bij de honk- en softbalbond KNBSB.

Daarmee wordt Volkerijk de opvolger van Hans Meijer. De huidige directeur gaat aan het einde van dit jaar na vijftien dienstjaren met pensioen. Meijer is sinds september 2001 werkzaam voor de KNBSB. De eerste maanden nog als interim-directeur, maar sinds zijn benoeming door het bondsbestuur in januari 2002 als directeur.

Olympische Spelen

Volkerijk is geen onbekende in de honkbalwereld. Als pitcher van het Haagse ADO speelde hij tussen 1974 en 1996 in totaal 332 wedstrijden in de hoofdklasse. Daarin kwam hij tot een recordaantal van 1948 strikeouts en 150 gewonnen wedstrijden, een record dat pas in juli 2012 door Rob Cordemans werd verbroken. Daarnaast speelde Volkerijk voor het nationale team in totaal 71 interlands en nam hij deel aan diverse internationale toernooien, waaronder zeven wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen van 1988.

“Na ruim tien jaar voor Sportservice Zuid-Holland te hebben gewerkt, krijg ik de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij de bond waar ik mee ben opgegroeid als honkballer en oud-international”, laat Volkerijk weten. “Dat is een bijzondere uitdaging die ik graag aanga.”

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page