Landskampioen Neptunus op oefenstage naar Curaçao

De honkballers van landskampioen Curaçao Neptunus reizen deze maand voor een oefenstage af naar Curaçao. Daar worden tussen dinsdag 15 en maandag 21 maart verschillende wedstrijden tegen lokale en Arubaanse teams gespeeld.

Curaçao Neptunus verblijft op uitnodiging van hoofdsponsor Fundashon Bon Intenshon een week lang op het Curaçaose eiland. Hier werkt de selectie van hoofdcoach Evert-Jan ’t Hoen verschillende trainingen af in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Rotterdamse landskampioen begint het nieuwe seizoen op donderdag 14 april tegen nieuwkomer Twins. Daarnaast verdedigt Curaçao Neptunus dit jaar niet alleen de Nederlandse landstitel, maar ook de Europese clubtitel. Daarvoor reist de Rotterdamse ploeg eind mei af naar San Marino en Rimini.

Oefenwedstrijden

Als onderdeel van de oefenstage op Curaçao worden een drietal oefenwedstrijden gespeeld. Woensdag 17 maart treft Curaçao Neptunus om 20.00 uur lokale tijd in het Tio Daou Ball Park  de Arubaanse kampioen Marlboro Red Machine. Red Machine won vorig jaar november de titel ten koste van ATCO Indians. Twee dagen later is op hetzelfde tijdstip en zelfde stadion het Curaçaose St. Rosa Indians de tweede tegenstander.

De oefenstage wordt zondag 20 maart om 14.30 uur lokale tijd afgesloten met een wedstrijd tegen St. Maria Pirates in het Heintje Kool Ballpark. Dit team, met onder meer voormalig hoofdklassespelers Ramiro Balentina en Johnny Gregorius binnen de gelederen, werd afgelopen oktober opnieuw kampioen van Curaçao. In de finale werd voor het derde jaar op rij dat in de finale werd gewonnen van Wild Cats.

Programma

Sta. Maria Pirates, Sta Rosa Indians en Marlboro Red Machine spelen tussen 16 en 20 maart ook onderling tegen elkaar. Alle wedstrijden duren zeven innings. Naast de trainingen en wedstrijden verzorgen de honkballers van de Nederlandse landskampioen op Curaçao ook clinics voor lokale Little League-teams.

Woensdag 16 maart 2016:
20.00 uur: Sta. Maria Pirates – Sta Rosa Indians (Tio Daou Ball Park)

Donderdag 17 maart 2016:
20.00 uur: Marlboro Red Machine – Curaçao Neptunus (Tio Daou Ball Park)

Vrijdag 18 maart 2016:
20.00 uur: Sta. Maria Pirates – Marlboro Red Machine (Tio Daou Ball Park)

Zaterdag 19 maart 2016:
20.00 uur: Curaçao Neptunus – Sta. Rosa Indians (Tio Daou Ball Park)

Zondag 20 maart 2016:
10.30 uur: Sta. Rosa Indians – Marlboro Red Machine (Heintje Kool Ball Park)
14.30 uur: Sta. Maria Pirates – Curaçao Neptunus (Heintje Kool Ball Park)

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page