Garia en Bernadina melden zich bij de hoofdmacht

Dertien honkballers uit het Nederlands Koninkrijk verblijven momenteel bij de hoofdmacht van verschillende Major League-organisaties in Florida en Arizona. International Chris Garia werd gisteren de nieuwste toevoeging. De buitenvelder, die afgelopen november met het Nederlands Koninkrijksteam deel nam aan de Premier 12, werd opgeroepen door Texas Rangers.

Garia kon zich gisteren in de dug-out van Texas Rangers melden voor de wedstrijd tegen Los Angeles Dodgers. De 23-jarige buitenvelder van Curaçao kwam in het met 5.654 toeschouwers gevulde Surprise Stadium echter nog niet in acie. Vorig jaar speelde hij al vijf wedstrijden tijdens Spring Training mee met de hoofdmacht.

Spring Training is vorige week in de Verenigde Staten van start gegaan. New York Mets moest het in Florida vooralsnog doen zonder Roger Bernadina. De 31-jarige Haagse buitenvelder moest terugreizen naar Nederland om een nieuw visum op te halen. Vandaag kon hij zich, pas negen dagen later, eindelijk in Port St. Lucie melden bij zijn nieuwe club.

Onopgemerkt

Diverse andere spelers zijn het oefenseizoen inmiddels al wel van start gegaan. Met name de rentree van de talentvolle Ozhaino Albies is niet onopgemerkt gebleven. Vorig jaar speelde hij tijdens Spring Training al vier wedstrijden mee met de hoofdmacht van Atlanta Braves. Toen sloeg hij nog geen honkslag. Nu sloeg hij er in zijn tweede duel al direct drie, waaronder één homerun.

Inmiddels staat de kleine korte stop/tweede honkman van Curaçao op een slaggemiddelde van .571 met vier binnengeslagen punten. Albies wordt deze dagen in Florida geholpen door gastinstructeur Andruw Jones.

Twijfels

Albies heeft zich nadrukkelijk aangediend als kandidaat om zijn eilandgenoot Andrelton Simmons te vervangen op de positie van korte stop. Tweevoudig Gold Glove-winnaar Simmons werd deze winter geruild aan Los Angeles Angels of Anaheim. Voor dit team maakte hij gisteren zijn debuut in de wedstrijd tegen Chicago Cubs.

Ook Jurickson Profar zet Curaçao deze week in de schijnwerpers op de Amerikaanse honkbalvelden. Bestonden er nog enige twijfels over de fitheid van de 23-jarige binnenvelder, die door blessures bijna twee volledige seizoenen moest missen, dan waren die direct verdwenen toen Profar in zijn allereerste slagbeurt van zijn eerste intrasquad-wedstrijd een pitch van ploeggenoot Cole Hamels over de omheining rammelde. Inmiddels speelde ook Profar zijn eerste officiële oefenwedstrijd van het seizoen. Hij kwam donderdag in Arizona tot één honkslag in twee slagbeurten.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page