Debuut Sulbaran voor MLB-hoofdmacht

Juan Carlos Sulbaran speelde al zeven seizoenen in de Amerikaanse Minor League, maar kwam nog niet eerder uit voor een hoofdmacht uit de Major League. Daar is gisteren verandering in gekomen. De 26-jarige Curaçaose pitcher speelde in de Grapfruit League zijn eerste wedstrijd voor St. Louis Cardinals.

Sulbaran werd in januari als non roster invitee door St. Louis Cardinals uitgenodigd voor Spring Training van Major League Baseball. Het was de eerste keer dat de speler van het Nederlands Koninkrijksteam als non roster invitee een uitnodiging had ontvangen.

Vorige week meldde Sulbaran zich voor het eerst bij het Roger Dean Stadium in Florida . Gisteren volgde ook zijn debuut in de hoofdmacht van de Major League-organisatie. Dat gebeurde in de met 2-3 gewonnen wedstrijd tegen Miami Marlins. Sulbaran kwam in de vijfde inning, met een 2-0 achterstand op de heuvel. Hij liet Ichiro Suzuki en Christian Yelich uitgaan door vangballen, maar moest ook twee honkslagen toestaan. Marlins kreeg mede daardoor de honken vol. Sulbaran hield echter zijn hoofd koel en schakelde Francisco Arcia met een grondbal uit.

Triple A

Het bleef voor de honkballer van Curaçao bij deze ene inning. Na punten in de zevende en achtste inning zag hij zijn team vanuit de dug-out van het Roger Dean Stadium in Jupiter langszij komen voor de winst. De wedstrijd in Florida werd bijgewoond door 5.827 toeschouwers.

Sulbaran krijgt deze dagen in de Grapefruit League de kans om zich bij zijn nieuwe club in de kijker te spelen en daarmee een plek af te dwingen op het roster van het Triple A-team Memphis Redbirds. In dienst van Kansas City Royals speelde Sulbaran vorig jaar al acht wedstrijden op het hoogste niveau in de Minor League.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page