Rentree voor Oduber en Schoop

Al direct in de eerste week van de Grapefruit en Cactus League zijn verschillende internationals uit het Nederlands Koninkrijk door hun hoofdmacht uit de Major League opgeroepen. De laatste twee werden dit weekeinde Randolph Oduber en Sharlon Schoop, die beiden afgelopen november nog deelnamen aan de Premier 12.

Tijdens de Grapefruit en Cactus League bereiden de teams uit de Major League zich voor op het nieuwe seizoen. Zo’n dertien honkballers uit Nederland, Curaçao en Aruba gingen de voorbereiding direct met de hoofdmacht van start. Verschillende andere spelers werden de afgelopen week voor één of meer wedstrijden opgeroepen.

Van hen maakte buitenvelder Randolph Oduber gisteren zijn rentree in de hoofdmacht. De Arubaanse profhonkballer, die tijdens de Premier 12 nog werd uitgeroepen tot beste buitenvelder, keerde voor het vierde seizoen terug bij Washington Nationals. Tussen 2012 en 2015 speelde hij al negen wedstrijden met één honkslag. Gisteren volgde ook zijn tweede hit.

Enige slagbeurt

In de met 1-11 gewonnen wedstrijd tegen Atlanta Braves sloeg hij als pinch-hitter in de zevende inning op het pitchen van Daniel Winkler direct een honkslag en kon hij even later het negende punt scoren op een tweepitter van Chris Bostick. Het bleef zijn enige slagbeurt van de wedstrijd.

Vandaag mocht ook binnenvelder Sharlon Schoop zich melden bij de hoofdmacht van Baltimore Orioles. Voor het tweede jaar op rij werd hij daarmee in de dug-out herenigd met zijn jongere broer Jonathan, die tijdens het afgelopen reguliere seizoen al in de Major League uitkwam voor Baltimore Orioles.

Honkslag

Sharlon Schoop kwam in de zesde inning in de wedstrijd als korte stop en verving daarmee Jonathan Schoop, die zelf in de eerste inning een honkslag had geslagen. Mede daardoor kwam Orioles in de eerste slagbeurt nog wel op een 0-3 voorsprong. Een inning later had Minnesota Twins dat al omgedraaid in een beslissende 6-3 voorsprong en liep de ploeg uiteindelijk uit naar een 14-4 voorsprong.

Minor Leaguer Schoop kwam pas in de negende inning voor het eerst aan slag en brak zijn knuppel op de eerste pitch die hij op zich af zag komen. Het werd de tweede uit van de slagbeurt, waarna Baltimore Orioles het verschil nog kon verkleinen tot 14-5.

Herenigd

Later op de dag werden bij Texas Rangers ook Jurickson en Juremi Profar herenigd. Beide broers kwamen in actie tegen het Los Angeles Angels van eilandgenoot Andrelton Simmon. Zowel Simmons als Jurickson Profar begonnen in de basis.

Juremi Profar kwam in de tweede helft van de zevende inning in de wedstrijd als vervanger voor derde honkman Joey Gallo. Hij speelde de laatste drie innings aan de zijde van korte stop Jurickson en werd in de negende inning, in zijn enige slagbeurt, uitgevangen in het midveld. Texas Rangers verloor het duel uiteindelijk met 7-3. Het was het tweede jaar op rij dat Juremi Profar werd opgeroepen, maar voor het eerst dat hij daardoor gelijktijdig met zijn oudere broer in het veld van Texas Rangers stond. Vorig jaar ontbrak Jurickson Profar door een blessure tijdens Spring Training.

Debuut

Dinsdag mocht catcher Chad Tromp al plaatsnemen in de dug-out van Cincinnati Reds. Afgelopen vrijdag werd bovendien korte stop Gianfranco Wawoe toegevoegd aan de selectie van Seattle Mariners. Beide spelers kwamen echter niet in actie.

Wawoe speelde vorig jaar al vijf duels mee tijdens Spring Training en maakte tijdens de afgelopen editie van de Premier 12 nog zijn debuut voor het Nederlands Koninkrijksteam. De Arubaanse catcher Tromp werd vorig jaar eveneens voor de hoofdmacht opgeroepen, maar speelde toen geen wedstrijd.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page