Honkballers sterk van start in Florida

De Nederlandse honkballers zijn goed van start gegaan tijdens de St. Petersburg International Baseball. Met hun Europees All Star Team wonnen zij inmiddels drie van de eerste vier wedstrijden. Gisteren bezochten profhonkballers Danny Arribas en Paul Brands het team.

Zeven spelers uit de Nederlandse competitie ontvingen vorige maand een uitnodiging om met een Europees talententeam af te reizen naar St. Petersburg in Tampa (Florida). Het team was samengesteld op initiatief van Major League Baseball en bestaat uit 26 van de grootste talenten uit Europa.

Voor het Europese team, met spelers in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar, is Italië met acht spelers hofleverancier. Nederland wordt in St. Petersburg vertegenwoordigd door pitchers Donny Breek, Darryl Jamoena en Nick Keur, catcher Ruben Prins, binnenvelders Menno Lenting en Tommy van de Sanden en buitenvelder Julian Rip.

No-hitter

De andere deelnemers komen uit Duitsland (3), Tsjechië (3), Frankrijk, Kroatië, Litouwen, Moldavië en Slovenië. Het team staat onder leiding van hoofdcoach Andy Berglund. Hij wordt geassisteerd door Bill Holmberg en de Nederlandse coach Martijn Nijhoff. Ook de Nederlandse fysiotherapeut Pepijn van Ingen is met het team afgereisd naar de Verenigde Staten.

Europa is de St. Petersburg International Baseball van start gegaan met drie wedstrijden tegen Puerto Rico. Daarvan werden er twee gewonnen. Nadat van de eerste twee wedstrijden door beide teams elk één met 8-2 was gewonnen, gooiden dinsdag zeven pitchers samen een no-hitter tegen Puerto Rico.

Pittsburgh Pirates

De Nederlandse honkballers drukten een grote stempel op het duel dat uiteindelijk met 6-0 werd gewonnen. Op de heuvel van het het McKechnie Field leidden pitchers Breek, Keur en Jamoena hun team naar de historische no-hitter, terwijl Rip twee van de zes Europese punten scoorde.

De derde overwinning tegen Puerto Rico werd gisteren geboekt. Opnieuw reisden de Europese honkballers daarvoor af naar het Spring Training-complex van Pittsburg Pirates. In het McKechnie Stadium in Florida was Europa nu met 15-2 te sterk.

Nederlandse profhonkballers

Voorafgaand aan het duel bezocht de selectie Pirate City, waar de spelers een ontmoeting hadden met onder meer de Nederlandse profhonkballers Danny Arribas en Paul Brands. Beiden spelers bereiden zich momenteel met de organisatie van Pittsburgh Pirates voor op het nieuwe seizoen in de Minor League. Arribas maakte in 2012 nog deel uit van het Nederlands team dat voor het laatst deelnam aan de St. Petersburg International Baseball.

Na de drie wedstrijden tegen Puerto Rico vervolgt Europa zijn Spring Training met een wedstrijd tegen Australië. Zowel het Australische team, als het team van Puerto Rico is net als Europa door Major League Baseball samengesteld uit talentvolle jonge spelers. Australië staat in Florida onder leiding van internationals Luke Hughes en Trent Oeltjen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page