Tromp wordt tweede debutant tijdens Spring Training

De Arubaanse honkballer Chadwick Tromp is de tweede debutant uit het Nederlands Koninkrijk geworden tijdens Spring Training van Major League Baseball. Hij scoorde gisteren voor Cincinnati Reds het winnende punt in de achtste inning van de wedstrijd tegen Milwaukee Brewers.

De twintigjarige Tromp werd vorig jaar door Cincinnati Reds al opgeroepen voor de hoofdmacht tijdens Spring Training. Maar een officieel debuut bleef toen uit. Ook nu riep de Amerikaanse proforganisatie de Arubaan alweer vroegtijdig op. Vorige week dinsdag zat hij al voor het eerst in de dug-out.

Pas gisteren kwam hij ook voor het eerst daadwerkelijk in actie voor Cincinnati in het duel tegen Milwaukee Brewers. In de tweede helft van de zevende inning kwam Tromp in de wedstrijd als vervanger voor catcher Tucker Barnhart. Een heel gelukkige wedstrijd had de Arubaan echter niet.

Winnende punt

Met twee man uit probeerde hij in deze zevende inning een steelpging van Keon Broxton te voorkomen. De Arubaanse catcher gooide de bal echter vol in de rug van zijn pitcher Keyvius Sampson. In diezelfde slagbeurt wist nog twee keer een speler een honk te stelen. In de negende inning liet Tromp bovendien een bal doorschieten.

In zijn enige slagbeurt sloeg Tromp de eerste pitch die hij zag ver over de omheining van het Maryvale Baseball Park. De bal verdween echter op foutgebied over de hekken. De volgende bal kreeg Tromp vervolgens zelf ook op zijn lichaam. De vrije loop stelde hem even later wel in staat om het zevende en uiteindelijk winnende punt van de wedstrijd te scoren na een tweehonkslag van Tyler Holt.

Triple A-debuut

De twintigjarige Tromp, die over twee dagen 21 jaar wordt, speelde vorig jaar in zijn derde profseizoen 24 wedstrijden voor Dayton Dragons, waarin hij tot 24 honkslagen kwam (.293). In het slot van het seizoen werd hij zelfs opgeroepen door Louisville Bats en maakte hij zijn Triple A-debuut, waarbij hij in zijn eerste en enige wedstrijd op 3 september meteen twee hits produceerde.

Begin deze maand ging Juan Carlos Sulbaran al Tromp voor. Hij speelde zijn eerste officiële Spring Training-wedstrijd nadat hij was opgeroepen door St. Louis Cardinals. De international van Curaçao liet tot dusver een sterke indruk achter. Tussen 5 en 12 maart gooide hij in drie wedstrijden elk één inning. Daarin stond hij geen enkel punt toe. In zijn laatste twee wedstrijden stond Sulbaran zelfs geen enkele loper meer toe op de honken.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page