Jair Jurrjens wint bij debuut in CPBL

De Curaçaose pitcher Jair Jurrjens heeft met een overwinning zijn debuut gemaakt in de Chinese Professional Baseball League. De dertigjarige honkballer stond vandaag op de heuvel voor Uni-President 7-Eleven Lions in zes innings geen enkel punt toe  en leidde zijn ploeg in de eerste wedstrijd van het seizoen naar een 0-11 overwinning.

De wedstrijd in het Xinzhuang Baseball Stadium begon door hevige regen ruim anderhalf uur later dan gepland. Het duel tussen Lamigo Monkeys en EDA Rhinos van vandaag werd uiteindelijk afgelast, maar Uni-President 7-Eleven Lions kon wel aantreden tegen Chinatrust Brothers Elephants. Het uitstel had geen effect op Jurrjens, die de zware taak had de slagploeg van Brothers Elephants een halt toe te roepen.

Gisteren versloeg dit team in de openingswedstrijd van het Taiwanese seizoen landskampioen Lamigo Monkeys met 11-13. De laatste twee punten van deze herhaling van de afgelopen Taiwan Series werden pas in de elfde inning gescoord. De slagploeg kwam in elf innings tot maar liefst zeventien honkslagen.

Voorspoedig

Het debuut van Jurrjens (1-2-4-0), die acht seizoenen in de Major League speelde, ging voorspoedig. Hij hield probleemloos zes innings stand en stond met zijn 81 pitches slechts zes tegenstanders toe op de honken. Scoorde Brothers Elephants een dag eerder nog dertien runs, op het pitchen van de Curaçaose profhonkballer bleef de ploeg puntloos.

Bij het ingaan van de zevende slagbeurt voor Brother Elephants werd Jurrjens met een 0-8 voorsprong gewisseld. Door onder meer solohomeruns in de eerste en de vierde inning had Uni-President 7-Eleven al vroeg een voorsprong genomen. Uiteindelijk brachten nog eens drie punten de eindstand in de negende inning op 0-11. Uni-President 7-Eleven produceerde veertien honkslagen tegenover zes hits voor Brother Elephants.

Derde speler

Jair Jurrjens tekende vorige maand een contract bij deze club uit de Taiwanese profcompetitie. Vandaag werd hij de derde speler uit het Nederlands Koninkrijk die voor Uni-President 7-Eleven Lions zijn debuut heeft gemaakt in de Chinese Professional Baseball League. Hij is na Rob Cordemans, Diegomar Markwell, Ivanon Coffie en Shairon Martis bovendien de vijfde speler uit het Koninkrijk geworden in de Taiwanese profcompetitie.

Vorig jaar gooide de Curaçaose pitcher Shairon Martis nog verdienstelijk voor Uni-President 7-Eleven. Beide spelers waren in november elkaars ploeggenoot tijdens de Premier 12, die eveneens in Taiwan werd gehouden.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page