Uniek Koninkrijkskoppel in Spring Training

Spring Training in Arizona kende gisteren een uniek moment. Voor het eerst stonden gelijktijdig een pitcher en een catcher uit het Nederlands Koninkrijk op het veld. In de zevende inning speelden Kenley Jansen (Curaçao) en Shawn Zarraga (Aruba) samen voor Los Angeles Dodgers.

Tijdens deze Spring Training speelden eerder deze week de Curaçaose broers Jurickson en Juremi Profar voor Texas Rangers al zij aan zij in het veld. Gisteren volgde in het bijzijn van 13.203 toeschouwers opnieuw een uniek moment in de wedstrijd tussen Los Angeles Dodgers en Chicago White Sox.

Nadat Shawn Zarraga in de tweede helft van de zesde inning in de wedstrijd was gebracht als vervanger voor catcher A.J. Ellis, verscheen een inning later ook Kenley Jansen op de heuvel van Camelback Ranch in Arizona. Nog niet eerder stonden een pitcher en een catcher uit het Nederlands Koninkrijk als battery gelijktijdig op het veld.

Verlies

Kenley Jansen kreeg in de zevende inning zes spelers tegenover zich in het slagperk, gooide één keer drie slag, maar moest ook een honkslag aan Jerry Sands en een homerun aan Tyler Saladino toestaan. Na 21 pitches en een gestolen honk kwam een einde aan de inning. Door die tweepunten-homerun liep Chicago White Sox uit naar de 4-2 overwinning en kreeg Jansen het verlies op zijn naam.

Shawn Zarraga kreeg dit duel één slagbeurt. Daarin sloeg hij in de negende inning de bal in een dubbelspel. Het was alweer de tiende wedstrijd voor de Arubaanse catcher tijdens deze Spring Training. Hij kwam daarin tot tien honkslagen (.526). Jansen en Zarraga kwamen de afgelopen jaren al tijdens diverse grote toernooien in actie voor het nationale team, maar speelden nog niet eerder samen.

Deel dit bericht: Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Email this to someonePrint this page